Lucrările la Autostrada Lugoj-Deva, BLOCATE din nou. Acum din cauza liliecilor

Lucrarile la Autostrada Lugoj-Deva ar putea intarzia pana la 4 ani din cauza unor lilieci descoperiti in pestera de langa Soimus. Expertii de mediu vor sa mute autostrada pentru a ocoli pestera, dar asta inseamna noi avize si bani in plus. In schimb, sefii de la Drumuri propun o solutie mai simpla: construirea de adaposturi pentru lilieci.

In mica pestera au fost identificati 5 lilieci, iar expertii de mediu fac tot ce le sta in putinta ca sa ii ocroteasca. Din acest motiv au venit si cu propunerea de a devia traseul autostrazii.

„Devierea traseului ar implica fie realizarea unui viaduct foarte lung, pentru că noi suntem cu autostrada în zona cursului major al râului Mureş, fie devierea printr-un versant cu defilee foarte adânci. Există posibilitatea să fie necesar un tunel în zonă. Din punctul meu de vedere, va duce la 2-3-4 ani întârziere faţă de momentul actual,” spune Adrian Blejan, director în cadrul CNADNR.

Am câştiga timp şi am economisi bani, dacă în loc să deviem autostrada le-am construi liliecilor un adăpost subteran, la 800 de metri de peşteră, şi 50 de căsuţe în copaci.

„Cu o mobilizare a constructorului, şi avem un constructor de încredere acolo, credem că într-un an de zile va fi gata autostrada,” adaugă Adrian Blejan, director în cadrul CNADNR.

Acum, ultimii 22 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva costa 420 de milioane de lei.

Sursa: stirilekanald.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
anaconda 8 iulie 2016
Mai sa fie? O sa se descopere si pui de pirichicorcherite si o sa fie nevoiti sa faca autostrada subterana. Pai daca italienii la cate vestigii au ar fi trebuit sa aibe numai drumuri de pamant!