Lucrările la Autostrada Lugoj-Deva, BLOCATE din nou. Acum din cauza liliecilor

Autostrada Lugoj Deva

Lucrarile la Autostrada Lugoj-Deva ar putea intarzia pana la 4 ani din cauza unor lilieci descoperiti in pestera de langa Soimus. Expertii de mediu vor sa mute autostrada pentru a ocoli pestera, dar asta inseamna noi avize si bani in plus. In schimb, sefii de la Drumuri propun o solutie mai simpla: construirea de adaposturi pentru lilieci.

In mica pestera au fost identificati 5 lilieci, iar expertii de mediu fac tot ce le sta in putinta ca sa ii ocroteasca. Din acest motiv au venit si cu propunerea de a devia traseul autostrazii.

„Devierea traseului ar implica fie realizarea unui viaduct foarte lung, pentru că noi suntem cu autostrada în zona cursului major al râului Mureş, fie devierea printr-un versant cu defilee foarte adânci. Există posibilitatea să fie necesar un tunel în zonă. Din punctul meu de vedere, va duce la 2-3-4 ani întârziere faţă de momentul actual,” spune Adrian Blejan, director în cadrul CNADNR.

Am câştiga timp şi am economisi bani, dacă în loc să deviem autostrada le-am construi liliecilor un adăpost subteran, la 800 de metri de peşteră, şi 50 de căsuţe în copaci.

„Cu o mobilizare a constructorului, şi avem un constructor de încredere acolo, credem că într-un an de zile va fi gata autostrada,” adaugă Adrian Blejan, director în cadrul CNADNR.

Acum, ultimii 22 de kilometri din autostrada Lugoj-Deva costa 420 de milioane de lei.

Sursa: stirilekanald.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Lucrările la Autostrada Lugoj-Deva, BLOCATE din nou. Acum din cauza liliecilor

  1. Mai sa fie?
    O sa se descopere si pui de pirichicorcherite si o sa fie nevoiti sa faca autostrada subterana.
    Pai daca italienii la cate vestigii au ar fi trebuit sa aibe numai drumuri de pamant!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.