Lucrările din Piața Mărăști, o cursă contracronometru

Începute la sfârșitul lunii aprilie a acestui an, lucrările de lărgire a intersecției din Piața Mărăști au avut parte de o pauză destul de lungă, generată de procedurile de descărcare arheologică.

La început de august, șantierul a fost redeschis, iar de o săptămână autoritățile au decis închiderea circulației rutiere în întreaga zonă, pentru ca drumarii să reușească să finalizeze lucrarea până la începerea cursurilor la școli și apoi la universități.

CITEȘTE ȘI: Tragedie: Un bărbat care a provocat un accident uşor s-a speriat şi s-a sinucis

Așa se face că pe lângă Piața Mărăști nu se mai poate pătrunde cu mașina, de la Casa Adam Muller Guttenbrunn până la Punctele Cardinale, și de la pasajul CFR de pe Calea Alexandru Ioan Cuza până la Liceul Lenau.

Elanul constructorilor nu a fost atât de evident în săptămânile trecute, când au existat zile cu șantierul mai mult sau mai puțin pustiu. La ora actuală, însă, menținerea blocajului în intersecție după ce va începe școala ar însemna crearea unor mari dificultăți în trafic, Piața Mărăști fiind unul dintre punctele esențiale (dar și nevralgice) de legătură ale Timișoarei între zonele de sud și de nord din oraș.

Primarul Nicolae Robu a dat asigurări că se lucrează cu toate forțele disponibile pentru finalizarea lucrării: „Se lucrează intens în intersecția Mărăști, sper ca vremea să ne permită să lucrăm. A plouat puternic azi-noapte, dar acum se muncește.

CITEȘTE ȘI: Rugă de poveste lângă Timișoara

Suntem pregătiți să intrăm și la amenajarea spațiului verde din centrul intersecției. Se vor planta copaci pe teren unde e loc, pe Calea Aradului există încă locuri libere, pe noile aliniamente, pentru că cele vechi au fost descompletate. Vom planta copaci în zona de lângă gardul Parcului Botanic”.

Restricțiile de circulație mai durează

Având în vedere închiderea circulaţiei din Piaţa Mărăşti, reamintim că următoarele relaţii sunt închise, iar situația va mai dura câteva zile: Calea Aradului – Piața Mărăşti – str. Oituz – Punctele Cardinale; str. Gh. Lazăr – str. Gh. Dima – Piaţa Mărăşti – str. Oituz – Punctele Cardinale; Punctele Cardinale – str. Oituz – Piaţa Mărăşti – Calea Aradului. Municipalitatea recomandă, pentru a împiedica ambuteiajele, pentru relaţiile Nord – Sud, Sud – Nord, folosirea următoarelor variante ocolitoare: Calea Lipovei, Calea Aradului – Str. Circumvalaţiunii – Pasaj Jiul – Bd. Republicii – Calea Şagului, respectiv Zona Soarelui şi retur; Zona Soarelui – Calea Buziaşului – Dorobanţilor – Gh. Adam – Demetriade – Calea Aradului – Calea Lipovei şi retur; Zona Soarelui – Aleea F.C. Ripensia – str. Michelangelo – bd. Take Ionescu – str. E. Baader – Calea Lipovei – Calea Aradului şi retur.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns