Lucrări pe Centura de sud a Timișoarei. Care este situația pe teren

Pe lângă lucrările la podețe și viitoare poduri sau pasaje de pe traseul variantei de ocolire Timișoara Sud, echipele antreprenorului Tirrena Scavi au lucrat, în ultima săptămână, la terasamente, anunță reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Campania de vaccinare merge prost. Statul începe să închidă centrele și să reducă importul de vaccinuri

Astfel, a început așternerea stratului de formă cu balast, în zona localității Chișoda. Umpluturi cu pământ și stabilizare cu dorosol se execută în apropiere de DN 59, Timișoara – Șag, pe sectorul spre Utvin, dar și în zona localităților Chișoda și Ghiroda. În zona Moșnița Nouă – Moșnița Veche s-a lucrat la decopertarea terenului vegetal.

În cadrul unei vizite pe șantier de la începutul acesti luni, președintele CJT, Alin Nica, se declara total nemulțumit de lipsa progreselor făcute: „Nu sunt mulțumit de ritmul în care merg lucrările la acest obiectiv foarte important de investiții pentru Timișoara și județul nostru. Dacă în toamnă când am fost pe șantier era realizat un procent de 23 la sută, acum, la mijlocul anului 2021, avem un progres de doar 3-4 la sută, adică 27 la sută aproximativ realizat. Vrem să vedem din partea constructorului care sunt motivele pentru care ritmul acesta foarte lent de lucru, care s-a manifestat în ultimele luni când au avut și vreme favorabilă”.

Realizarea Centurii de Sud de la Timișoara, în lungime de 25,69 kilometri, a fost atribuită către antreprenorul Tirrena Scavi SPA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fără TVA, având finanțarea asigurată de la bugetul de stat și din fonduri europene. La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de începere al lucrărilor și de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a șoselei cu câte o bandă pe sens fiind stabilit pentru luna martie 2022.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns