Lucrări la rețeaua de canalizare pe o stradă importantă din Timișoara

aparaie

Aquatim a implementat în decursul ultimului an, în câteva puncte vulnerabile ale rețelei de canalizare din Timișoara, soluții tehnice care rezolvă preluarea unor cantități mari de apă de ploaie, la averse puternice.

Pasajele CFR Jiul și Popa Șapcă sunt deja prevăzute cu astfel de sisteme ce reduc la minimum riscurile de inundare a străzilor prin refularea canalizării.

Recent, compania de apă timişeană a demarat o lucrare de modernizare, pe strada Emile Zola, prin care se va introduce un colector paralel de canalizare, pentru preluarea și acumularea cantităților mari de precipitații.

Este vorba de un tronson de conductă din poliester armat cu fibră de sticlă, cu diametrul de 1,4 metri, montat lângă colectorul stradal existent și care va asigura evacuarea apei de ploaie, respectiv funcționarea canalizării și la averse foarte puternice.

Reprezentanții Aquatim estimează că lucrarea va fi finalizată în toamna acestui an.

Departamentul care se ocupă de investițiile din fonduri proprii ale companiei are, în pregătire, soluții similare de preluare și acumulare a apelor pluviale în situații de urgență, pentru pasajele CFR de pe străzile Gh. Lazăr și C. Brediceanu, unde vor fi instalate stații de pompare și sisteme de automatizare pentru deversarea controlată în rețeaua de canalizare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns