Lucrări de așternere a asfaltului pe breteaua de urcare pe centura Timișoara Nord

Lucrări de așternere a asfaltului pe breteaua de urcare pe centura Timișoara Nord

Lucrări de așternere a asfaltului pe breteaua de urcare pe centura Timișoara Nord.

DRDP Timişoara a început, săptămâna aceasta, lucrări de așternere a asfaltului pe breteaua de urcare de pe DN 6 pe centura Timișoara Nord, respectiv pe breteaua de coborâre de pe centura existentă spre Remetea Mare/Lugoj. Lucrările în această zonă nu au fost finalizate la termenul la care se angajase antreprenorul contractului centurii Timișoara Sud, iar în decembrie 2022, contractul cu această firmă a fost reziliat ca urmare a slabei mobilizări și a incapacității financiare a constructorului.

CITEȘTE ȘI: Cea mai veche școală din Timișoara va fi reabilitată cu bani europeni. Valoarea contractului, puțin peste 10 milioane de lei

Normativele în vigoare nu permit circulația pe stratul de bază executat de antreprenor înainte de rezilierea contractului. Odată cu îmbunătățirea condițiilor meteo, pentru asigurarea condițiilor de redeschidere a circulației, DRDP Timișoara intervine în regie proprie, prin Secția de Producție Lucrări Drumuri.

Lucrările constau în așternerea straturilor rutiere, inclusiv cel de uzură, dar este nevoie și de intervenții la rampe, deoarece s-a constatat că la lucrările efectuate de fostul antreprenor au apărut defecțiuni sub formă de crăpături la marginile taluzurilor de rambleu.

Ulterior finalizării acestor lucrări, se va monta alt parapet, cel amplasat de antreprenor nefiind corespunzător, și apoi se va monta semnalizarea rutieră în vederea deschiderii în condiții de siguranță a circulației în Nodul Rutier DN 6.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Lucrări de așternere a asfaltului pe breteaua de urcare pe centura Timișoara Nord

  1. Întreb ca proasta: dacă DRPD poate interveni pe proiect, de ce naibii să nu facă toată centura? Se pierde vremea cu tot soiul de licitații și contestații… OK, așa e în capitalismul cel corect, se semnează contract pe oferta de preț minim, ca să nu piardă societatea… Bla bla… Pierderile sunt, de fapt, mult mai mari. Timpul pierdut costă cel mai mult, în această palidă democrație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *