Luc Montagnier, descoperitorul virusului HIV, câștigător al Premiului Nobel pentru Medicină, a murit

Luc Montagnier, descoperitorul virusului HIV, câștigător al Premiului Nobel pentru Medicină, a murit

Decesul fostului câştigător al Premiului Nobel pentru Medicină și descoperitor al virusului HIV, francezul Luc Montagnier, a fost confirmat, conform ziarului francez „Libération”, care citează informaţii din „Checknews”.

Montagnier a murit într-un spital american din Neuilly-sur-Seine. Didier Raoult – „guru al clorochinei” – a confirmat vestea printr-un tweet: „Luc Montagnier a murit. Pierdem un om a cărui originalitate, independenţă şi descoperiri de ARN au permis crearea laboratorului care a izolat şi identificat virusul SIDA”.

Montagnier avea 89 de ani şi, în 2008, împreună cu profesorul Françoise Barré-Sinoussi şi cu virologul german Harald zur Hausen, a primit Premiul Nobel pentru Medicină pentru că a descoperit virusul HIV. Recent, Montagnier îmbrăţişase poziţiile No Vax.

Născut la 18 august 1932 în Chabris, un orăşel situat în Centre-Val de Loire, a fost director emerit al Centre national de la recherche scientifique şi al Unităţii de Oncologie Virale a Institutului Pasteur din Paris, unde, în 1983, împreună cu Francoise Barre’-Sinoussi, a descoperit virusul HIV.

Pentru această descoperire, Montagnier a câştigat Premiul Nobel pentru Medicină, în 2008. Foarte stimat, omul de ştiinţă a lucrat cu cele mai mari institute ştiinţifice din lume. Pe lângă faptul că era director emerit al CNRS şi profesor la Institut Pasteur, a fost director al Centrului de Biologie Moleculară şi Celulară de la Queens College al Universităţii City din New York, director al unui institut de cercetare la Universitatea Jiao-tong din Shanghai. Munca lui a primit nenumărate premii şi onoruri.

CITEŞTE ŞI: Camerele de bord folosite de zeci de mii de șoferi au devenit inutile: Polițiștii nu pot da amenzi în baza înregistrărilor din trafic

În ultimele decenii ale vieţii şi carierei sale, Montagnier a susţinut multe teorii neştiinţifice. De la declaraţiile sale din 2010 cu privire la HIV, care ar putea fi eradicat cu o schemă nutriţională anume, până la cercetările privind principiul de bază al homeopatiei. Mai nou, a susţinut utilizarea de papaya împotriva SARS şi Parkinson până la susţinerea multor teze care stau la baza mişcărilor anti-vecciniste, punând la îndoială siguranţa vaccinurilor, conform Mediafax.

Foto: Aleph News


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *