I-a luat cârnaţul din cârlig şi i-a lăsat un bilet prin care-l anunța că preparatul a fost extraordinar

dudestii noi 6

În vremurile în care tehnologia nu ajungea în satele timișene, iar localnicii se cunoșteau cu bune și rele, existau legi nescrise după care erau pedepsiți autorii unor fapte antisociale.

Se întâmpla și în Dudeștii Noi, până când camerele de supraveghere din localitate au schimbat tradițiile din comună. În urmă cu câțiva ani, lucrurile se desfășurau după alte reguli, iar în cazurile mărunte, polițiștii nici nu interveneau.

”Hoții și leneșii erau marginalizați la sărbători, la dans sau cu ocazia altor evenimente. Așa erau pedepsiți. Unii dintre ei nici se căsătoreau, având deja patalama pusă de săteni”, spune Ion Goșa, viceprimarul din Dudeștii Noi.

El își aduce aminte de un caz de furt mai aparte. În gospodăria unui sătean a intrat un hoț și a luat cârnațul din cârlig, dar a lăsat și un bilet prin care-l anunța pe proprietarul imobilului că preparatul a fost unul extraordinar. După un timp a fost identificat și autorul, un bărbat fără o mână.

Acum, camerele de supraveghere au mai băgat frica în sânul hoților, iar cei veniți la furat din alte comune probabil s-au reorientat, dispărând din localitate. Camerele îi ajută însă foarte mult pe polițiști, atunci când au câte un caz mai dificil, în special când este vorba despre accidentele rutiere, iar acest lucru nu se întâmplă doar în Dudeștii Noi.

În Becicherecu Mic, sistemul video a descâlcit ițele unui accident rutier mortal, în care au fost implicați un biciclist și o mașină. Șoferul a declarat inițial că bărbatul care se deplasa pe două roți a făcut o manevră neregulamentară și a ajuns în fața autoturismului pe care-l conducea. Imaginile au arătat însă că biciclistul nu avea nici o vină.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *