Lovitură pentru dascăli! Meditaţiile elevilor de la clasă, INTERZISE în anumite condiţii

Meditațiile date de profesori elevilor de la clasă ar putea fi interzise, în anumite condiții. În plus, cadrele didactice nu vor mai avea voie să-i umilească, agreseze sau favorizeze în niciun fel pe elevi.

Noile reguli apar în codul etic al profesorilor, primul document de acest tip, aflat acum în dezbatere publică. De asemenea, profesorii nu vor mai putea accepta cadouri de la părinți sau elevi și sunt obligați să raporteze eventualele cazuri de plagiat ale colegilor de cancelarie.

Codul de etică pentru învățământul preuniversitar este o idee apărută încă din 2011. Proiectul prevede o serie de valori și norme de conduită ale profesorilor, cum ar fi: denunțarea oricăror forme de violență asupra elevilor, interzicerea hărțuirii și a relațiilor sexuale cu ei, precum și încurajarea toleranței și a diversității.

Cel mai disputat aspect al acestui document se referă la meditațiile pe care profesorii le acorda propriilor elevi de la clasă. În actuala formă a proiectului ele sunt interzise doar dacă se fac prin constrângere.

Conform codului etic, în relația cu părinții, profesorii trebuie să respecte confidențialitatea informațiilor și dreptul la viața privată, iar în relația cu colegii de cancelarie trebuie să fie solidari cu ei în situații în care interesul comun este binele educației, dar și să semnaleze eventuale fraude intelectuale și plagiatele.

În plus, documentul interzice solicitarea, acceptarea sau colectarea de către personalul didactic a unor sume de bani sau cadouri, precum și impunerea unor materiale auxiliare contra-cost. Actuala formă a codului este pusă în dezbatere publică până la data de 17 februarie 2017.

Sursa: realitatea.net

Foto: evz.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns