Lovitură grea pentru toți șoferii din România! Decizia care răstoarnă situația actuală

Lovitură grea pentru toți șoferii din România! O decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) schimbă radical situația actuală.

În urma acestei hotărâri, șoferii nu mai pot face acest lucru. ÎCCJ a decis ca marja de eroare tehnică a aparatelor radar aflate în dotarea Poliției Rutiere să nu mai fie luată în calcul la stabilirea vitezei șoferului contravenient.

Astfel, înregistrarea făcută de radar e singurul document valabil care nu mai poate fi contestat, apelând la calcule și interpretări legate de marjele de eroare în baza cărora radarele au fost omologate și calibrate.

Decizia Instanței Supreme este pronunțată, însă nu este aplicabilă încă, dat fiind că aceasta nu a fost publicată în Monitorul Oficial, scrie bugetul.ro.

Conducătorii auto știau până acum că pot ataca în instanță o amendă aplicată pentru depășirea limitei de viteză sau decizia polițistului rutier de a le fi suspendat permisul de conducere, în baza constatării vitezei de rulare a autovehiculului cu ajutorul aparatelor radar.

Aveau de partea lor un mic ajutor: acea marjă tehnică de eroare admisă de +/- 3 km/h la viteze de până la 100 km/h şi de +/- 3% din valoarea vitezei înregistrate în cazul vitezelor de peste 100 km/h în cazul radarelor aflate pe autoturisme staţionate.

Dacă aparatul radar era montat pe o mașină aflată în mișcare din dotarea Poliției Rutiere „ajutorul” șoferilor era de 4 km/h la viteze de până la 100 km/h şi de +/- 4% din valoarea vitezei înregistrate în cazul vitezelor de peste 100 km/h. Acum, toate aceste date tehnice sunt istorie, scrie Libertatea.

Acest drept nu va mai exista însă, ținând cont de decizia Instanței Supreme.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Lovitură grea pentru toți șoferii din România! Decizia care răstoarnă situația actuală

  1. Inseamna ca s-a inventat radarul perfect Nemtii a-u ramas in urma cu marja de 3 % Nenorocitii vor sa amendeze si pentru 50,05 / h numai sa aduca bani la buget

  2. Articol scris cu picioarele ”Dacă aparatul radar era montat pe o mașină aflată în mișcare..” Radarul este tot timpul montat pe masina politiei, precizarea din capul locului trebuia sa se refere la momentul masurarii vitezei, din mers sau din stationare, aparatul fiind montat la bordul masinii de politie de ani de zile! Precizari suplimentare fara rost doar asa ca sa umplem cu ceva pagina ziarului

Lasă un răspuns