Lovitură de teatru! Angajaţii din învăţământ nu îşi vor primi salariile înainte de Paşti

salarii

Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” solicită Guvernului să precizeze clar categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Paşti, deoarece angajaţii din învăţământ nu vor beneficia de această facilitate.

„S-a indus ideea în spaţiul public că toţi bugetarii îşi vor primi salariile în această săptămână, lucru total neadevărat. Salariaţii din învăţământ îşi vor primi banii în cont după sărbători. În plus, Federaţia Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret solicită Ministerului Educaţiei Naţionale să ia toate măsurile necesare pentru corectarea programului de salarizare EDUSAL, astfel încât toţi angajaţii din învăţământ să-şi primească salariile săptămâna viitoare. Înţelegem că, în momentul în care se fac mai multe schimbări de ordin financiar-contabil, pot apărea probleme, însă acestea trebuie remediate în regim de urgenţă pentru ca salariaţii să nu fie afectaţi în niciun fel“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, potrivit news.ro.

Ca urmare a problemelor apărute în ultima perioadă, federaţia cere implicarea premierului Viorica Dăncilă, argumentând că situaţiile apărute nu ţin exclusiv de Ministerului Educaţiei Naţionale şi trebuie rezolvate la nivelul Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că salariile bugetarilor vor fi virate săptămâna aceasta, dar pensiile nu, deoarece va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie.

”Salariile vor intra săptămâna aceasta, înainte de Paşte, pensiile nu şi am să explic de ce. Pensiile se dau între 14 şi 27 ale lunii. Dacă le dăm acum va fi o perioadă foarte mare până când pensionarii vor lua următoarea pensie. În plus, de abia am terminat cu pensiile pe luna trecută şi este foarte greu să tipărim fluturaşii de pensie”, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

Salariile celor peste un milion de bugetari ar putea fi plătite mai devreme, înaintea vacanţei de Paşti, această măsură fiind analizată în cadrul Cabinetului Dăncilă, a declarat săptămâna trecută ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, scrie stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Lovitură de teatru! Angajaţii din învăţământ nu îşi vor primi salariile înainte de Paşti

  1. Deci incep sa numai suport tara asta,lucrez in sanatate,din pacate,sunt doar un simplu sofer,am avut sporuri pt conditii grele de x%,acum au marit salariile de incadrare dar au scazut sporurile,de fapt marirea a fost de cca 150 lei,nu cum spun ei de 170%,bai oameni buni,voi ne credeti prosti?Cum sa iti vina inapoi doctorii plecati in alte tari,sa plece dela un sistem perfect sa ajunga la un sistem de mincinosi,asta e prosteala pe fata ce faceti cu noi,credeti ca vine un dr dela 3000 euro ,din Germania la 3000 euro inRomania,niciodata,cunosc destui medici care sunt plecati si nici macar unul nu mai vrea sa auda de Ro,cat de curand imi iau talpasita si eu,singurul lucru de care imi pare rau daca plec este familia,atat,si de faptul ca poate am platit prea multe impozite in tara asta frumoasa.

Lasă un răspuns