Lovitură de PROPORȚII! Pe cei mai mulţi dintre noi NE AFECTEAZĂ

Facturile la gaze vor creşte de la 1 aprilie. Cu cât se vor majora

Președintele ANRE, Niculae Havrileț, anunța că prețul gazelor va crește cu 5-6% de la 1 aprilie pentru consumatorii casnici, însă ministrul Energiei vine cu o precizare, spunând că până la sfârșitul anului prețul final al gazelor naturale pentru populație s-ar putea majora cu cel mult 8,5%.

Liberalizarea prețurilor gazelor naturale pentru populație se va face în două etape: piața între producători și furnizori se va liberaliza în acest an, iar etapa următoare, de liberalizare a prețurilor între furnizori și clienții casnici, se va încheia în 2021, a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu, într-un interviu pentru news.ro.

Acesta susține că, în urma analizelor ANRE, până la sfârșitul anului prețul final al gazelor naturale pentru populație s-ar putea majora cu cel mult 8,5%.

„Legat de acestă agitaţie în piaţă, în sensul că preţul gazelor se poate mări cu 40%, 70% sau chiar 100%, am discutat cu domnul Havrileţ, preşedintele ANRE, instituţia care reglementează tarifele la gazele naturale, şi mi-a spus foarte clar că acest lucru este imposibil. Dumnealui chiar a înaintat o notă către Comisia de Industrii şi spre ştiinţă Ministerului Energiei, în care, din evaluarea dumnealor, dacă s-ar produce această liberalizare începând cu 1 aprilie, preţurile ar putea creşte, până la sfârşitul anului, cu un procent maxim cuprins între 6,5 şi 8,5%.

Din ce am înţeles de la domnul Havrileţ, doi dintre marii furnizori/distribuitori de gaze au solicitat majorări ale tarifelor de 40 şi chiar 70 de procente. Acest lucru nu poate fi acceptat sub nicio formă, pentru că nu au o motivaţie reală. În continuare, ANRE-ul, chiar şi după liberalizarea între furnizori şi consumatori, va fi cel care va stabili de fiecare dată tarifele la gaze şi sunt convins că va fi absolut corect de fiecare dată.”, a declarat Toma Petcu.

Ministrul Energiei a explicat că prima etapă de liberalizare se va putea amâna doar cu acordul Comisiei Europene, în cazul în care Parlamentul hotărăște în acest sens.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Lovitură de PROPORȚII! Pe cei mai mulţi dintre noi NE AFECTEAZĂ

  1. Surpriza…, nu-i asa ? Cu vreo doua luni in urma aparuse un articol, din care reiesea ca gazele se vor ieftini probabil, in Timisoara!!! … Am scris atunci, ca m-ar mira foarte, daca in RO gazul se ieftineste, pe cind in vestul UE se anunta deja ca se va scumpi…?! (Efectul globalizarii, nimic altceva…)
    Ca exemplu, am dat cifre concrete privind pretul pe care-l platesc- actualmente – cetatenii dintr-o zona a Germaniei…
    Am fost atacat/jignit/ ca provocator, c-as evidentia diferenta intre venituri/salarii, etc. etc… lucru ce nu are nici cea mai mica legatura cu tema articolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *