Loturi de înghețată contaminată cu oxid de etilenă, retrase de la vânzare în România. Unele dintre cele mai populare mărci de înghețată sunt vizate de alerta alimentară

Atenție la înghețata pe care o aveți în congelator. Este alertă sanitară în toată țara, după ce s-a descoperit că mai toate firmele mari care produc înghețată au folosit un ingredient ce ar putea fi contaminat cu un pesticid cancerigen. În România s-au confiscat deja o sută de mii de înghețate iar câteva branduri și-au retras produsele de pe rafturi.

CITEȘTE ȘI: Spania, Portugalia și Olanda, în zona roșie, de duminică. Grecia, în zona galbenă. Malta include România în zona roșie

Îngheţată pe băţ, la cornet, la pahar, cu vanilie, cacao sau fructe. Peste 100.000 de produse sunt acum sechestrate într-un depozit ANSVSA. Motivul? O alertă europeană care recomanda retragerea lor de pe piaţă pentru că ar conţine – oxid de etilenă, un pesticid extrem de periculos pentru om.

Mihai Ponea, director general ANSVSA: ”Noi am identificat acele produse care au venit în România, le-am retras. Începând de aseară, produsele vor fi dirijate către neutralizare”.

Oficialii sanitari nu ştiu sigur dacă au reuşit să retragă la timp toată îngheţata contaminată şi ne sfătuiesc să verificăm ce avem prin congelator şi dacă avem suspiciuni să o returnăm la magazinul de unde am luat-o.

Mihai Ponea, director general ANSVSA: ”Afişul de rechemare, pe care îl vor afişa supermarketurile, va fi până la expirarea acelui lot”.

Alerta alimentară este pentru sortimente de la mai mulţi producători prezenţi pe piaţa noastră.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Loturi de înghețată contaminată cu oxid de etilenă, retrase de la vânzare în România. Unele dintre cele mai populare mărci de înghețată sunt vizate de alerta alimentară

Lasă un răspuns