Locurile de joacă, pericol pentru copii

Subprefectul județului Timiș, Daniel-Cristian Franțescu, a dispus ca, începând din această săptămână, să se efectueze controale privind spațiile de joacă pentru copii în toate unitățile de învățământ din județ.

Spațiile de joacă de la mai multe grădinițe sau școli gimnaziale, atât din Timișoara, cât și din județ, se află într-o stare deplorabilă.

Problema a fost prezentată subprefectului Daniel-Cristian Franțescu în cadrul unei discuții cu profesorii din cadrul sindicatului „Spiru Haret” Timiș, care au protestat în fața prefecturii pentru a revendica drepturi și sporuri.

„Am ridicat problema cu privire la degradarea mobilierului în spațiile de joacă din școli gimnaziale și grădinițe la nivel de județ.

Am solicitat să înceapă verificări de către Oficiul pentru Protecția Consumatorilor la toate unitățile de învățământ din județ cu scopul de a realiza o evaluare a acestor probleme.

Ulterior, primăriile din județ vor trebui să aloce banii necesari pentru eventuale investiții.

Copiii merită drepturi egale, fie că învață în mediul rural, fie în cel urban.

Cu toate acestea, nu ne putem mândri nici în Timișoara cu o situație mai bună, iar aici administrația locală ar trebui să nu mai stea pe gânduri și să rezolve problemele.

În Timiș sunt aproape 600 de unități de învățâmânt preuniversitar, iar grădinițele și școlile gimnaziale vor fi controlate“, a afirmat subprefectul Daniel-Cristian Franțescu.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns