Locurile de joacă din Timișoara își schimbă înfățișarea (galerie foto)

parcuri timisoara 1

În contextul lucrărilor de reconfigurare a municipiului, două locuri de joacă în aer liber din zona de nord au fost șterse, momentan, din schemă.

Unul dintre ele, amplasat în vecinătatea mallului și a stației de transport public de pe Calea Aradului, a fost desființat din cauza noului prospect al șoselei ce va face legătura între Calea Aradului și Calea Lipovei.

Potrivit viceprimarului Dan Diaconu, acest părculeț nu va mai exista în viitor, pentru că nu va mai exista spațiu, dar se încearcă acum identificarea unor alte terenuri disponibile în zonă pentru amenajarea unuia nou. În plus, în cadrul proiectului privat Openville, se va realiza și un parc care se va întinde pe o suprafață de șase hectare.

Celălalt parc pentru copii care nu mai există în acest moment a fost amplasat lângă ”Punctele cardinale”, fiind realizat prin investiție privată. Acesta a fost dezafectat doar temporar, pentru a putea fi reabilitat.

”Locul de joacă din zona Punctelor Cardinale trece, în această perioadă, printr-un amplu proces de reabilitare, parte a programului mai larg de modernizare și reparații a tuturor locurilor de joacă din Timișoara, după ce echipamentele de joacă nu mai corespundeau cerințelor de siguranță și confort pentru o astfel de amenajare.

Părculețul din zona Bisericii Evanghelice Lutherane va beneficia de o amenajare specifică zonei. Societatea Horticultura a început deja lucrările la acest loc de joacă prin conturarea și realizarea fundației pentru noile echipamente care au fost deja comandate”, a precizat viceprimarul Dan Diaconu.

Un alt loc de joacă a fost deja modernizat – părculeţul de pe strada Iepurelui. Copiii se pot bucura de echipamente noi şi sigure, cu suprafaţă de tartan în jurul lor, pentru confort şi evitarea accidentelor. Mobilierul urban a fost schimbat şi au fost amenajate alei, iar gazonul urmează să completeze acest spaţiu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Locurile de joacă din Timișoara își schimbă înfățișarea (galerie foto)

  1. sa mearga militienii in parcul de linga scoala IRIS sa vada cum se bea, se fumeaza si se injura ca la usa cortului de cocalari de 15-16 ani in prezenta a zeci de copii de la 1 la …. ani ….

    PENIBIL!

    Si topogane rupte …. si mizerie …. si coji de seminte ca doar ne-am umplut de olteni …. si …. CACAT de CAINE …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *