Locuri de joacă reabilitate

Conform datelor furnizate de Direcția de mediu din cadrul Primăriei Timișoara, din primăvară și până în prezent au fost reabilitate trei locuri de joacă din oraș. Astfel, pe Strada Rachetei s-au efectuat lucrări în valoare de 121.577 de lei, iar pe o suprafață de 580 mp s-a turnat tartan. Echipamentele vechi care nu mai prezentau siguranţă au fost dezafectate, menţinându-se doar un echipament. Au fost înlocuite patru echipamente și a fost montat mobilier urban nou.

În prezent există un complex de tobogane, o groapă de nisip, trei jucării pe arc, trei leagăne duble, un sistem de căţărat metalic cu sfori, un balansoar, opt bănci, cinci coşuri de gunoi și un foişor.

Pe strada Sirius, valoarea lucrărilor a fost de 129.737 de lei, făcându-se reamenajări pe o suprafaţă de 450 mp. S-a turnat tartan și echipamentele vechi au fost dezafectate, cu o excepție.

Au fost montate suplimentar șapte echipamente și mobilier urban noi, locul de joacă având, la ora actuală, un complex de tobogane, o groapă de nisip, două jucării pe arc, două leagăne duble, un sistem de căţărat metalic cu sfori, un balansoar, patru bănci, patru coşuri de gunoi și un foişor.

De dotări noi a avut parte și locul de joacă de pe Strada Brândușei, unde s-au făcut lucrări de 168.453 de lei. Suprafaţa de 953 mp a fost pavată cu dale şi au fost amenajate alveole sub echipamente, fiind lipite plăci din tartan.

Au fost îndepărtate echipamentele necorespunzătoare, fiind aduse șapte noi. Copiii din zonă au la dispoziție mai multe tobogane, o groapă de nisip, două jucării pe arc, două leagăne duble, un sistem de căţărat de lemn cu sfori, un leagăn de tip cuib de pasăre, un sistem de echilibristică, un tobogan pentru copii mici, două balansoare, un joc inteligent X-O, o casuţă, un tunel, 22 de bănci și tot atâtea coşuri de gunoi.

De asemenea, în perioada următoare, se va lucra la un viitor loc de joacă pe Strada Leandrului, a anunțat viceprimarul Dan Diaconu. Micuții din Calea Lipovei vor avea, în curând, parte de un nou loc în care să-și petreacă timpul în mod plăcut, pe un fost teren degradat. Amenajarea spațiului verde și montarea echipamentelor vor porni la începutul lunii august.

0 Comments

No Comment.