Locuri de case pentru tineri şi 15 hectare de teren oferite investitorilor, într-o comună din Timiș

pesac

Populația din majoritatea localităţilor rurale timișene este îmbătrânită, dar, din fericire, există și așezări în care sunt tot mai mulţi tineri. „În momentul în care s-a înfiinţat comuna, în anul 2007, existau 2.168 de localnici, iar acum suntem cu o sută mai mulţi”, ne-a declarat Cornel Toma, primarul din Pesac.

„La ora 13, când vin autocarele care transportă muncitorii la Sânnicolau Mare, în centrul Pesacului e plin de oameni tineri”, spune edilul-şef.

„Mulţi au venit de la oraş pentru acolo nu se mai descurcau şi pentru că la noi casele sunt ieftine. Cu zece mii de euro poţi să-ţi achiziţionezi un imobil, iar metrul pătrat de teren intravilan costă între 2,5 şi trei euro”, a precizat primarul.

În curând, consiliul local va pune la dispoziţie tinerilor până în 30 de ani un PUZ (plan urbanistic zonal) pentru zece locuri de casă, în suprafaţă de o mie de metri pătraţi fiecare. De asemenea, se va întocmi un PUZ industrial, care să ofere investitorilor din agricultură suprafeţe pentru depozitarea cerealelor sau a utilajelor.

„Terenul deja există, fiind vorba de 15 hectare care până în 1989 au aparţinut fostei cooperative agricole de producţie (CAP). În prezent, se doreşte transformarea a jumătate din suprafaţa existentă. Vrem să introducem curentul, reţeaua de apă şi canalizarea şi cred că atunci vom fi căutaţi şi de investitori mai serioşi”, a menţionat Cornel Toma.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns