Pe lângă timișoreni și locuitorii unui alt mare oraș din vestul țării vor sta în frig. Primăria nu mai are bani pentru gaz

Locuitorii unui alt mare oraș din România vor sta în frig. Primăria nu mai are bani pentru gaz

Primăria Arad a anunţat că va mai putea asigura gazul necesar pentru livrarea agentului termic populaţiei pentru doar zece zile. După care arădenii cu locuințele racordate la sistemul centralizat riscă să rămână în frig.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a declarat că furnizorul de gaze naturale continuă să solicite plata facturilor în avans, cu toate că municipalitatea încasează foarte puţini bani în această perioadă.

CITEȘTE ȘI: Tatăl lui Torje a murit! Mesajul postat de fotbalist

„În momentul de faţă avem gazul asigurat vreo zece zile. Problema este aceeaşi: pe lângă faptul că noi deja suntem cu plăţi în avans din cauza preţului foarte mare, am trecut de luna martie-aprilie cu subvenţiile, nu mai avem nici încasări, pentru că suntem la început de an şi populaţia nu a luat cu asalt casieriile Primăriei să plătească taxele şi impozitele. Nu avem lichidităţi pentru a putea plăti, acesta este riscul cel mai mare pe care îl au şi alte primării din ţară”, a declarat Călin Bibarţ.

Primarul spune că așteaptă „un semnal din Capitală” și că a trimis Guvernului o adresă în acest sens. ”Este imposibil de susținut financiar de o administrație locală”, afirmă Călin Bibarț. În oraşul Arad, agentul termic este asigurat de CET Hidrocarburi, care mai are aproximativ 25.000 de clienţi casnici care riscă acum să rămână în frig.

sursa: antena3.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns