Locuitorii unei comune timișene vor putea călători din nou cu trenul. În zonă există mulți navetiști

tren 17

Ani la rândul, autoritățile locale din Mașloc au depus eforturi consistente pentru ca locuitorii din arealul comunei (care are două sate arondate) să poată călători cu trenul la Timișoara și la Lipova, în condițiile în care în zonă există mulți navetiști, inclusiv elevi, care trebuie să se deplaseze fie la muncă, fie la școală.

După mai multe insistențe, la un moment dat CFR a acceptat să introducă trei garnituri pe ruta Timișoara – Remetea Mică – Alioș – Lipova și retur.

Problema nu a fost însă nici pe departe rezolvată, întrucât timpii de staționare erau mult prea mari (un traseu de 40 de kilometri era parcurs în trei ore), iar orele de plecare și de întoarcere ale trenului erau nepotrivite.

Ulterior, ruta a fost desființată, pe motiv de nerentabilitate.

Administrația locală din Mașloc a înaintat memorii peste memorii, cu semnături adunate de la sute de localnici, pentru a convinge compania de căi ferate să reintroducă ruta desființată.

Eforturile nu au fost zadarnice, pentru că începând din 9 decembrie, circulația trenului în zonă va fi reluată, însă doar până la Remetea Mică, ruta spre Lipova rămânând, în continuare, sistată.

De la Gara de Nord din Timișoara, trenurile vor pleca la orele 3,45, 14,15 și 16,34. De la Remetea Mică spre Timișoara, garniturile vor pleca la orele 5, 6,20 și 17,44.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Locuitorii unei comune timișene vor putea călători din nou cu trenul. În zonă există mulți navetiști

  1. Sunteti pe aratura cu subiectul abordat. Ruta Timisoara Nord – Radna avea 68 de kilometri nicidecum 40 km! Statia din judetul Arad este Radna nu Lipova, dar asa este cand niste ageamii ajung sa scrie fara sa consulte un simplu Mers de tren.
    Poza postata este de pe o magistrala electrificata cu linie dubla si locomotive electrice, nu are nimic in comun cu linia in cauza care este o linie simpla pe care au circulat doar locomotive cu abur ori diesel hidraulice!
    Remetea Mica fiind un sat nu comuna, titlul nu prea reflecta realitatea, corect ar fi fost locuitorii unui sat vor circula cu trenul deoarece acesta nu ajunge si pana la Masloc!

  2. Păi premarul e din Masloc , a rezolvat cu voturile din Remetea , oamenii lui , iar vecele din Alios cu state vechi la CFr și sef si de toate deo veata pa colo canci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *