Locuinţele noi din zona periurbană a Timişoarei se vând ca pâinea caldă! Care sunt ultimele preţuri

Criza imobiliară a devenit o amintire. Dezvoltatorii au reintrat în ritmul din urmă cu zece ani, numărul construcţiilor sporind pe zi ce trece. Se remarcă apariţia unor zone noi de clădiri în localităţile periurbane, cele mai reprezentative fiind la Dumbrăviţa, Giroc, Ghiroda şi Moşniţa Nouă, unde au apărut adevărate orăşele.

Chiar dacă ele aparţin din punct de vedere administrativ de comunele menţionate, locuitorii acestora pot fi consideraţi tot timişoreni, cea mai mare parte a acestora avându-şi serviciile în urbea de pe Bega. Din punct de vedere comercial, vânzarea locuinţelor noi se bucură de mare succes, preţurile fiind comparabile cu cele ale apartamentelor vechi din Timişoara.

Agenţiile imobiliare care se ocupă de locuinţele noi au exploatat unele slăbiciuni ale clienţilor, utilizând clişee care au prins foarte repede în mentalul colectiv. Una dintre cele mai întâlnite formule cu care agenţiile îşi întâmpinîă clienţii, atunci când vine vorba de promovarea locuinţelor noi din comunele limitrofe Timişoarei, este legată de amplasament: „Departe de agitaţia urbană”.

Cum foarte mulţi îşi doresc să scape de nebunia din oraş, sloganul are mare trecere, deşi, în realitate, agitaţia din noile cartiere este poate mai mare decât cea din Timişoara. Locuitorii noilor cartiere nu s-au stabilit total în respectivele comune, pentru că ei merg la serviciu în Timişoara, îşi duc copiii la şcolile din oraş şi sunt dependenţi de tot felul de activităţi urbane.

Se creează, astfel, un trafic supraaglomerat şi, dacă ţinem cont că în majoritatea locuinţelor există două maşini, avem o imagine clară a ceea ce se cheamă „departe de agitaţia urbană”. Cu toate acestea, locuinţele noi se vând foarte bine, la preţuri aproximative de 1.100 euro/metru pătrat, cu finisajele incluse.

Astfel, un apartament cu două camere trece binişor de 50.000 de euro, unul cu trei camere costă 70.000-75.000 de euro, iar o locuinţă în „triplex” cu puţin teren (sub 100 mp) depăşeşte suma de 90.000 de euro.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 Răspunsuri “Locuinţele noi din zona periurbană a Timişoarei se vând ca pâinea caldă! Care sunt ultimele preţuri

  1. Dai doamne romanului mintea cea de pe urma. Datorita traficului si timpului petrecut in acesta si de ce nu a cheltuielilor cu carburantii, tot mai multi din cei ce au evadat din Timisoara in zona periurbana isi cauta din nou apartamente sa se intoarca in oras. Deci s-a cam lamurit lumea cu agitatia urbana care la periferie este si mai mare.Bafta tuturor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *