Locuințe cu doar un euro într-un orășel „fără Covid” din Calabria (video)

Cinquefrondi

Un orășel din sudul Italiei vrea noi rezidenți și te-ar putea costa doar un euro, scrie Insider. Cinquefrondi, situat în regiunea Calabria din sudul Italiei, vinde locuințe în cadrul a ceea ce primarul Michele Colina numește „Operațiunea Frumusețe”.

„Orașul este situat între dealuri cu aer curat și două mări calde, un râu cu apă pură curge în apropiere iar plajele sunt la doar 15 minute distanță cu mașina. Dar un înreg cartier din oraș este abandonat, casele goale fiind instabile și în pericol”, a declarat aceasta pentru CNN.

Localitatea se declară „un orășel fără Covid” întrucât nu a raportat niciun caz de infecție cu noul coronavirus.

Prețul derizoriu pentru locuințe este oferit într-o tentativă de a crește populația orașului.

Persoanele tinere preferă să se mute în orașe mai mari în căutarea locurilor de muncă iar Cinquefrondi vrea să atragă noi rezidenți în comunitate, conform HotNews.ro.

„Găsirea de proprietari pentru atâtea case abandonate este o componentă cheie a Operațiunii Frumusețe pe care am lansat-o pentru recuperarea locuințelor și a zonelor degradate ale orașului”, a declarat Michele Conia.

În prezent în jur de 12 locuințe sunt de vânzare și aproximativ 50 de case fără locuitori ar putea ajunge pe piață.


„Dacă primim multe oferte pot expropria toate celelalte clădiri care sunt goale de zeci de ani ai căror vechi proprietari sunt de negăsit”, a mai declarat Conia pentru CNN.

Înțelegerea ar funcționa diferit comparativ cu alte oferte de a cumpăra locuințe cu 1€ în Italia. Alte localități au cerut viitorilor proprietari să achite o sumă de bani la achiziție și dacă nu renovează locuința în decurs de trei ani pierd banii respectivi.

Însă în Cinquefrondi proprietarilor li se cere doar să plătească o poliță anuală de asigurare în valoare de 250 de euro până când lucrările de renovare sunt finalizate.

Însă există și un dezavantaj: cine nu termină lucrările în decurs de trei ani va fi pasibil de o amendă în valoare de 20.000 de euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *