„Locaţia cea mai potrivită pentru centrul de legume-fructe este la Lovrin”, susţine consilierul judeţean Cosmin Buboi

Cosmin Buboi

Alegerea comunei Tomnatic pentru înfiinţarea unui centru-pilot de legume-fructe în zonă continuă să stârnească dispute în rândul consilierilor judeţeni. Plenul reunit al aleşilor timişeni nu a reuşit să se pună de acord, aşa că, momentan, decizia a fost amânată, după ce comisia care a evaluat locaţiile puse la dispoziţie va mai face verificări.

Liberalii apreciază că Lovrinul este cel mai îndreptăţit să găzduiască un asemenea centru, având de partea sa nu doar tradiţia şi potenţialul legumicol, dar şi poziţionarea mult mai avantajoasă faţă de Tomnatic.

Cosmin Buboi, consilier judeţean PNL, susţine că respectiva comisie a tratat lucrurile cu superficialitate:

„Tomnaticul nu s-a impus corect. A fost o măsură brutală a comisiei, care s-a aplecat în prea mare viteză asupra criteriilor de evaluare. Lovrinul e mult mai bine poziţionat şi nu trebuie să facă legumicultorii adevărate slalomuri, aşa cum ar fi nevoie la Tomnatic. În plus, s-a încercat inducerea în eroare cu situaţia terenului de la Tomnatic, susţinându-se că ar fi înscris definitiv în cartea funciară.

În realitate, şi acesta este înscris doar provizoriu, deci nu are nici un avantaj faţă de cel de la Lovrin, localitate care este nod rutier şi ar deservi nu mai puţin de 16 comune. Pe de altă parte, nu este normal ca acei membri ai comisiei care au întocmit documentaţia pentru centru să aibă şi drept de vot. E un non-sens, pentru că e limpede că ei vor vota cu cei care îi plătesc.

Trebuie să primeze interesul judeţului, nu cel politic. Doamna vicepreşedinte Roxana Iliescu nu a ştiut să gestioneze lucrurile şi aşa au apărut tensiuni, dar tot e bine că preşedintele Călin Dobra, după ce a ascultat argumentaţia consilierilor liberali, a amânat luarea unei decizii. Sperăm ca Lovrinul să aibă câştig de cauză”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„Locaţia cea mai potrivită pentru centrul de legume-fructe este la Lovrin”, susţine consilierul judeţean Cosmin Buboi

  1. Afirmații absolut corecte, Tomnaticul a fost desemnat pe genunchi de o persoana neavizata asupra tradiției bănățene.
    O noua dovada ca pcr nu a murit, e doar partidul X travestit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *