Locatarii unui imobil din centrul Timișoarei sunt terorizați de un vecin care crește zeci de pisici și adună gunoaie în casă

Locatarii unui imobil din centrul Timișoarei sunt terorizați de un vecin care crește zeci de pisici și adună gunoaie în casă

Locatarii unui imobil din centrul Timișoarei sunt terorizați de un vecin care crește zeci de pisici și adună gunoaie în casă

Timișorenii din cele 24 de apartamente ale imobilului de pe strada Gheorghe Lazăr numărul 5, sunt disperați din cauza unui locatar care și-a transformat apartamentul într-o adevărată crescătorie de pisici.

Pe lângă feline, acesta “colecționează” diverse obiecte și deșeuri. Mirosul pestilențial și mormanele de gunoi din casă dar și de pe culoarul comun fac insuportabilă conviețuirea. În plus, omul este recalcitrant atât cu vecinii cât și cu oamenii legii.

Locatarii din imobil au depus reclamații la diverse instituții, de la Poliția Locală Timișoara, Direcția de Sănătate Pubică, Primăria Timișoara și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș, DAS Timișoara și ISU.

Polițiștii locali l-au vizitat pe cel ce a transformat imobilul în menajerie și rampă de gunoi. I-au aplicat mai multe sancțiuni, însă individul este perseverent: și-a luat avocat, se ceartă cu vecinii, îi amenință și îi înjură și…continuă să țină peste 20 de pisici în apartament dar și să colecteze înăuntru și pe culoarul comun, saci întregi de gunoaie.

În plus, omul nu are nici măcar contract cu societatea de salubrizare, motiv pentru care, adunând tot mai multe gunoaie, nu a mai avut loc pentru ele în casă, așa că le depozitează, în mormane de saci, pe coridorul comun al etajului, la care locuiesc mai multe familii.

Reporterii Renașterii bănățene au încercat să discute cu persoana în cauză, însă cetățeanul refuză orice dialog și amenință cu…avocatul și cu diverse violențe.

Poliția Locală Timișoara a fost în repetate rânduri la acesta, în urma sesizărilor vecinilor. Însă, cu toate sancțiunile aplicate până acum, omul e de neclintit, motiv pentru care polițiștii locali se văd obligați să continue acțiunile.

Totul spre disperarea locatarilor de pe Gheorghe Lazăr numărul 5, imobil istoric care aparține Comunității Evreiești, ce își are sediul chiar în același imobil. Tot acolo funcționează și Centrul de Servicii de Îngrijire “Csiad Yad Be Yad Timișoara”, destinat seniorilor din comunitatea evreiască din oraș.

“Polițiștii locali au efectuat mai multe verificări pe strada Gheorghe Lazăr, unde au existat sesizări că un cetățean care deține un număr mare de pisici nu întreține curățenia, în apartamentul acestuia fiind adunată o cantitate mare de deșeuri.

Polițiștii locali au aplicat anul acesta un număr de patru sancțiuni în valoare totală de 3800 lei, conform HCL 371/2007 si HCL 189/2020 pentru neîntreținerea curățeniei, lipsă contract cu societatea de salubrizare și pentru nerespectarea regulilor de deținere a animalelor de companie.

Totodată au fost transmise și adrese către Direcția de Asistență Socială Timișoara, Direcția de Sănătate Publică Timiș și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, în vederea efectuării de verificări și de luare în evidență a persoanei care locuiește la adresa respectivă, în funcție de competențe.

Cazul rămâne în atenție, fiind în lucru și alte sesizări privind aceeași persoană”, au transmis, pentru Renașterea bănățeană, reprezentanții Direcției Generale a Poliției Locale Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Dezvoltarea rezidențială continuă într-o comună de lângă Timișoara. Aleșii au aprobat două noi PUZ-uri

Din păcate, polițiștii locali nu au foarte multe instrumente legale prin care să îl civilizeze pe “locatarul poluator”.

Motiv pentru care, spre binele celorlalte peste 20 de familii, și DSP și DAS Timișoara și ISU vor trebui să intervină pentru a rezolva acest caz delicat.

Dincolo de dreptul inalienabil la proprietate, apartamentul său reprezintă un focar de infecție și o amenințare la sănătatea publică a celorlalți locatari din imobil.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

20 thoughts on “Locatarii unui imobil din centrul Timișoarei sunt terorizați de un vecin care crește zeci de pisici și adună gunoaie în casă

 1. Am făcut nenumărate sesizări la DSP și acesția nu au luat nici o măsură, cu atât mai mult cu cât au fost sesizați in nenumărate rânduri și de către Politia Locala.

  Am încercat o programare la doamna director pentru a sesiza faptul ca instituția pe care o conduce nu ia nici o măsura, însă am fost agresat verbal de secretara acesteia care a refuzat sa imi facă o programare in audiență .

  Exista un dezinteres total al DSP fata de acesta situație.

 2. Deși am făcut nenumărate sesizari DSP acești nici măcar nu s-au obosit sa se deplaseze la fata locului și sa răspundă la sesizare.

  Acest focar de infecție este de aproximativ 5 ani de zile și autoritățile nu fac nimic concret in acest sens.

 3. Având în vedere caracterul agresiv și recalcitrant al vecinului, nu putem avea un dialog pertinent cu acesta. Este foarte nespălat, miroase și își arunca dejecțiile pe casa scării. Face scandal când i se atrage atenția ca nu este uman comportamentul și amenință că ne da în judecata cu diferite spete imaginare. Sunt spatii comerciale și de alimentatie publica, restaurante, afterschool care suferă din cauza acestui individ ce nu are nici cele mai elementare idei despre igiena. Este un prefăcut și trăiește pe banii statului acuzând probleme de sănătate. Nu știm cine ii acorda ajutorul de handicap și nu știm dacă aceste ajutoare sunt corect acordate. Își face nevoile în curtea interioara a imobilului și când îl întrebam de ce nu-si folosește toaleta, ne răspunde ca nu este racordat la serviciile de apa și canalizare ale orașului. Nu se poate conviețui cu un astfel de personaj mizerabil. Ne îmbolnăvește pe toți, el și animalele lui chinuite.

 4. Sunt vecin în acea clădire și nu se poate trăi cu acest individ.
  Strânge tone de gunoaie, miroase toată clădirea a gunoi și are o droaie de pisici . pisicile se pisa pe casa scării, noi vecine am făcut zeci de reclamații, la toate instituțiile, și nu ne-a băgat nimeni în seamă . am reclamat la Direcția de Sănătate Publica și la poliția locală și am fost ignorați cu brio.
  Situația dureaza de patru ani de zile, timp în care am fost terorizați de acest individ cu mizeria lui și cu pisicile lui, miroase a pisat de pisică pe toată scara blocului si în interior.
  Mă bucur că presa a început să scrie despre această problemă că poate așa se vor trezii din somn și instituțiile pe care le-am sesizat noi vecinii în ultimii ani.
  Doamne ajută

 5. E o minciuna gogonata, cu cele 20 de pisici, a acestui individ, care vrea sa puna laba pe apartamentul acestui batran si recurge la toate tertipurile pentru acest lucru. Cum a patruns in casa ? De unde are aceste fotografii ?

 6. Ma gândesc ca fotografiile sunt făcute de autorități in interior.

  Ar fi interesant sa intre in imobil faimoși inspectori ai DSP sa vedem ce găsesc in restul camerelor ,in fotografi se vede doar holul.

  Pentru persoanele care locuiesc in imobil si pentru societățile comerciale de la parter aceasta persoana este un coșmar.

  Apartamentul nu este racordat la apa de mai bine de 4 ani omul urinează peste tot la fel ca si pisici.

 7. Miroase vara inclusiv pe terasa la Locanda de Corso din apartamentul acestui personaj. Este plin de muste pe terasa și in restaurant probabil de fecalele acestui personaj care refuza sa își facă contract cu Aquatim.

  Urinează in găleți pe care le arunca le casa scării in spațiile comune. Apartament acestui personaj este un focar de infecție .

 8. Din apartamentul respectiv se simt mirosuri ca și când ar fi animale moarte, miroase îngrozitor in special vara mirosurile sunt insuportabile

 9. De prin 2020, DSP-ul a fost foarte ocupat cu urmarirea persoanelor care au gripa ca nu cumva sa iasa din casa. In rest, poate sa vina si ciuma…

 10. MC chiar daca nu locuieste in imobil face atatea valuri pentru a lua prin orice mijloace apartamentul batranului. Apartament aflat in centtul orasului e ca un magnet pentru oportunisti de teapa lui.

 11. M..C. este autorul comentariilor sub numele de „locatar”. Este un Dumnezeu sus care nu lasa sa se petreaca o asemenea nedreptate de a scoate din casa un batran ca sa i ia casa.

 12. Sunt vecina de etaj cu acest domn, si probabil printre cei mai recenti proprietari in aceasta cladire. Ceea ce pot sa spun, din cei 7 ani de CALVAR, este ca, aceasta cladire este insalubra. Institutiile nu au nici o putere… locatarii nu reusesc sa gaseasca o cale de comunicare… Reprezentantii Comunitatii Evreilor (proprietar peste 85%), i-au propus de nenumarate ori racordarea la apa, cum suntem toti restul…Refuzul vehement al acestui domn sa accepte ajutor pentru curatenie din partea voluntarilor, un minim de decenta fata de vecini, ne pune in pericol nu doar sanatatea, ci chiar viata! Acum doua ierni a dat foc in casa, refuzand accesul – refuzand sa fie ajutat la stingerea incendiului, si fiind foarte revoltat ca am apelat la pompieri.
  Iubirea dumnealui fata de animale este de apreciat. Dumnealui chiar se ocupa de pisici, si, personal, nu sunt deranjata ca are 10 pisicii… sau 100… atata timp cat as putea si eu sa RESPIR!!!
  Am facut efort financiar, credit imobiliar, si am ramas blocati in acest INFERN!
  Si noi, ca si locatari, si proprietari, avem dreptul sa putem sa ne bucuram ca venim ACASA!

 13. @vecinul de la 1 ,2 și parter nu ai vrea sa te muți și tu in imobil sa suporti mirosurile și sa te poți îmbolnăvi.

  Urca pana la etajul 2 la apartamentul 21 sa vedem daca suporti mirosurile si după poți sa comentezi.

 14. Deșteptul care scrie comentariile cu Vecinul de la 1,2 și parter ar trebui sa se mute in locul vecinilor care stau lângă acest focar de infecție si sa le plătească si creditul eventual.

  Te invitam când dorești in imobil sa te împrospătezi cu puțin miros de la urina de om si de pisica poate așa ești convins ca nimeni nu are nimic cu acest personaj care refuza ajutorul autorităților .

 15. Deșteptul care comentează ca vrea cineva apartamentul ar trebui sa se mute in locul vecinilor care stau lângă acest focar de infecție si sa le plătească si creditul eventual.

  Te invitam când dorești in imobil sa te împrospătezi cu puțin miros de la urina de om si de pisica poate așa ești convins ca nimeni nu are nimic cu acest personaj care refuza ajutorul autorităților .

 16. Este o bătaie de joc la adresa locatarilor și a proprietarilor din imobil ce fac autoritățile care tolerează prin lipsa legislație asemenea indivizi care probabil sunt bolnavi psihic dacă le faci un control de specialitate.Cei de la Directia de asistenta sociala nu își fac treaba ,au venit și au fugit imediat cum au simțit miros “ de parfum “ la fel ca și inspectorul A. de la DSP. Cine știe ce este in spatele ușilor din poze se vede doar ce este la intrare. RUȘINE DAS, DSP și Politia Locala.

 17. O sa sesizam cu siguranța și Protectia Animalelor deoarece sunt chinuite și pisicile de acest personaj.

  Ar fi de mare ajutor dacă ar veni la fata locului o Asociatie care se ocupa cu Protectia animalelor.
  Pisicile trăiesc printre mormane de gunoaie și cu siguranta este pusa in pericol și viața acestora.
  Uni pui de pisica au ieșit pe casa scări si in curte sunt înfometați si abandonați de acest personaj care agresează pe toată lumea din imobil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *