Locatarii caselor de pe Cetății protestează împotriva administrației Fritz

santier 1 1

Locatarii caselor de pe Cetății protestează împotriva administrației Fritz.

Câteva zeci de persoane, care locuiesc la casele de pe bulevardul Cetății, au organizat un protest vineri, 18 august 2023. Aceștia cer primarului Timișoarei să revină la proiectul inițial, prin care pe trotuarul bulevardului, în direcția către Calea Bogdăneștilor, să fie plantați pomi și gazon. Așa prevede chiar planul de situație pe care îl prezentăm mai jos.

plan INITIAL bd Cetatii

Miercuri, 16 august, muncitorii au asfaltat trotuarul și viitoarea pistă de biciclete de pe sensul de mers menționat, dar au turnat asalt și peste locașurile unde ar fi urmat, conform planurilor primăriei, să fie plantați copaci și amenajate scuaruri cu iarbă și flori. Încercarea de dialog cu muncitorii și șefii de șantier a fost în zadar, răspunsul primit fiind că “modificările au fost cerute de către cei de la primăriei”.

santier 2 1

Oamenii consideră că le sunt încălcate drepturile dar și normele privind suprafețele obligatorii de vegetație, în orașe, raportat la numărul de locuitori. Practic, după ce decenii întregi aici au existat arbori care umbreau trotuarul și casele și animau peisajul, acum totul s-a transformat într-un covor de asfalt negru, care la temperaturile de acum degajă o căldură insuportabilă.

CITEȘTE ȘI: Prognoza pentru următoarele 4 săptămâni: Temperaturi mai mari decât cele obișnuite în septembrie

Oamenii sunt cu atât mai dezamăgiți, cu cât la vizitele și întâlnirile cu reprezentanții Primăriei Timișoara, aceștia din urmă le-au prezentat planuri avizate, în care erau prevăzuți copaci și scuaruri cu iarbă, din loc în loc, de-a lungul trotuarului.

Următorul pas, declară locatarii caselor de pe bulevardul Cetății, este o petiție adresată primarului Dominic Fritz, prin care să se găsească soluții de revenire la proiectul inițial, adică plantarea de pomi și amenajarea de spații verzi.

santier 3 1

În urmă cu două luni, edilii Timișoarei se lăudau că lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în de pe b-dul Cetății, unul dintre proiectele prioritare ale Timişoarei, sunt realizate în proporţie de 50 la sută, fiind în avans față de grafic.

Până acum, pe partea dreaptă a bulevardului Cetăţii, dinspre Calea Bogdăneștilor, a fost realizat integral carosabilul până la strada Gheorghe Lazăr, inclusiv semnalizarea și marcarea corespunzătoare a drumului. Lucrările pe sectorul Gheorghe Lazăr – Torontalului sunt aproape de finalizare. De asemenea, tot pe această latură a mai fost finalizată rețeaua de apă și canalizare, rețeaua electrică, rețeaua de telecomunicații și tubulatura pentru sistemul de irigații. 30 de stâlpi metalici pentru energoalimentare au fost montați și a fost realizată cablarea pe o distanță de aproximativ 3 kilometri liniari.

santier 4 1

Vineri, 18 august 2023, șantierul era însă pe jumătate abandonat, iar de dimineață și până la orele amiezii, muncitorii de la diverse firme, se odihneau la umbră sau se odihneau relaxați, pe borduri. Semn că ritmul este unul de melc, se lucrează cu sictir iar dezvoltarea este “în forță”.

Lucrările sunt executate de Porr Construct în asociere cu alte șapte firme: Porr Bau GmbH, terțm și Baicons Impex SRL, Imsat, Sanel, Swarco Traffic România, Manro SRL cu SC Pesit Rom SRL, care sunt subcontractanți, și costă 83,7 milioane de lei cu tot cu TVA, adică aproximativ 17 milioane de euro.

santier 5 1

Șantierul a început în 28 iunie 2021 și se află teoretic la jumătate execuției, termenul inițial pentru terminarea lucrărilor fiind de doi ani și jumătate. Însă la ritmul în care se lucrează e greu de crezut că bulevardul Cetății, cu linii de tramvai, carosabil, trotuare și piste de biciclete va fi gata la termen.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Locatarii caselor de pe Cetății protestează împotriva administrației Fritz

 1. Fritz incompetentul o sa plateasca la urmatoarele alegeri, dar locuitorii orasului raman sa traga ponoasele incompetentei lui si a echipei…

 2. Fritz si USR mai iau un mandat cu dublul numarului de voturi, iar sclavetii interlopului rrobu o sa ia numai mandate de arestare pe banda rulanta! Inclusiv mafia media care ii este aservita! Care propritari de case? Ca nu prea sunt case acolo! La munca nu se duc putorile! Doar la cersit de bani de la interlopii uslșușugraur! Banii pentru lucrari si proiectwle sunt votate in CL. O lucrare dureaza 3 ani de la inceperea ei, adica de la prima sapatura, nu de la ideea de proiect! Fritz a adus orasul la stadiu european, dupa ce rrobu l-a lasat in paragina!

 3. Ba,voi useristii chiar credeți în enormitatile pe care cu zel și patos le propagati?chiar ne credeți idioții pământului să-l mai creditam pe neamțul cu apucături mioritice de „salvator”,(apropo de cine și de ce),ba încă cu număr dublu de voturi,ceva de genul Armand -sectorul 1,București?E foarte ofensator pentru timișoreni,probabil acesta care gândește așa încă are CI de MH sau GJ.Sictir!

 4. ….pro fund cum este , tov GABRIELA , i-a eliberat lui Fritz AC CU SCHIMBARE DE TEMA, fără respectarea LEGISLATIEI IN VIGOARE ..!!!
  …..si fără A RESPECTA ACORDUL DE MEDIU ELIBERAT..!!
  …nu-i oprește nimeni pe LOCUITORII NEMULTUMITI SA IA LEGATURA CU D-NA TOC CARE ARE METERIALE IN SPIRITUL CELOR SCRISE MAI SUS
  …ulterior , e util sa semneze un denunț penal pt ABUZ IN SERVICIU CU STIINTA SI DISPREȚ FATA DE PREVEDERILE LEGALE

 5. Cârcotașilor. Ce face Frițz ,mafia psd-pnl nu a făcut în 30 de ani ! Nu sunt fan FRIȚ, dar încet și sigur face bine .La final, o să fie frumos și pe ,,uliță ” noastră !😃😃

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *