Localitățile Biled, Dudeștii Noi, Otelec, Satchinez, Tomești și Liebling scapă de restricții

biled

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, convocat de prefectul Zoltan Nemeth, duminică, în ședință online, a aprobat o hotărâre în baza căreia s-au actualizat anexele cuprinzând incidența de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Timiș, anexe întocmite pe baza ratei de infectare pe ultimele 14 zile, în baza căreia sunt stabilite restricțiile conform HG 432/2021.

În cadrul ședinței de astăzi s-au analizat majorările de incidență și s-a procedat la reevaluarea la 14 zile a localităților la care expiră astăzi măsurile aplicate anterior.

În ceea ce privește majorările, conform incidenței la 14 zile/1000 de locuitori, unitățile administrativ teritoriale Teremia Mare, Giera și Moravița, au intrat pe anexa 4, urmând să se aplice măsurile stabilite prin HG 432/2021, pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori. În cazul depășirii unui prag, CJSU constată aplicarea măsurilor restrictive suplimentare în termen de 48 de ore de la depășirea pragului.

La reevaluarea la termen :

– UAT Dudeștii Vechi a fost introdusă pe anexa 3, care cuprinde unitățile administrative teritoriale în care s-a depășit rata de infectare de 3/1000 de locuitori, fiind anterior cuprinsă pe anexa 2. În acest UAT se vor ridica restricțiile de circulație și de limitare a programului operatorilor economici din weekend.

– UAT Jebel a fost introdusă pe anexa 2, cuprinzând UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitor, fiind anterior cuprinsă pe anexa 1. În acest UAT se vor ridica restricțiile privind programul de funcționare al operatorilor economici și restricțiile de circulație în zilele de luni – joi, rămânând aplicabile aceste restricții în zilele de vineri – duminică.

– UAT Coșteiu rămâne pe anexa 3, cu incidența mai mare de 3/1000 de locuitori.

– UAT Variaș rămâne pe anexa 4, cu incidența mai mare de 1,5/1000 de locuitori.

– UAT Biled (anterior pe anexa 2), Dudeștii Noi și Otelec (anterior pe anexa 3), Satchinez, Tomești, Liebling (anterior pe anexa 4) au ieșit de pe anexele cu restricții.

Măsurile adoptate astăzi se vor aplica începând de luni, 03.05.2021.

Hotărârea va fi publicată pe site-urile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și Instituției Prefectului Județului Timiș.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *