Localitatea cu străzi largi şi case cochete va avea o grădiniţă nouă

bethausen 3

Călătorul care încă nu a vizitat Bethausen trebuie să ştie că localitatea centru de comună are un farmec aparte, dat de străzile largi şi casele cochete. Dacă în urmă cu 230 de ani comuna a fost întemeiată de etnicii germani, acum în localitate populaţia majoritară este formată din bănăţeni.

După 1990 în Bethausen au sosit câteva familii de ucraineni, care s-au integrat în comunitate. Tripon-Doru Murariu, viceprimarul comunei, declară că populaţia este tot mai îmbătrânită:

„Avem mulţi pensionari, iar majoritatea tinerilor au plecat la oraş. Cei care au rămas fac naveta la Lugoj, unde lucrează. Nici ucrainenii nu au rămas pe la casele lor, mulţi dintre ei fiind plecaţi la muncă în Spania sau în Italia. Alţii lucrează la pădure în zona Făgetului. Sunt oameni harnici, care s-au integrat foarte bine”.

O şcoală nouă

Dacă până nu demult, în satul Cladova şcoala primară nu avea grupuri sanitare în interior, elevii fiind nevoiţi să traverseze curtea pentru a merge la privată, iar condiţiile de studiu erau improprii, acum copiii se pot bucura de o unitate de învăţământ nouă, modernă. În prezent, la şcoala din sat, în cele patru săli de clasă, învaţă 39 de elevi şi 31 de preşcolari. Potrivit viceprimarului, mai sunt câteva mici lucrări de realizat în faţa şcolii, care probabil se vor finaliza cât mai curând.

Grădiniţă nouă

La Bethausen, actuala grădiniţă, în care învaţă micuţii, nu oferă condiţii prea bune. Cu toate că imobilul a fost renovat, din cauză că este foarte vechi, pereţii clădirii sunt plini de igrasie. Tocmai de aceea se va construi o nouă grădiniţă, pentru ca preşcolarii să înveţe în cele mai bune condiţii. Finanţarea pentru această investiţie este asigurată din fonduri europene, proiectul fiind deja aprobat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Localitatea cu străzi largi şi case cochete va avea o grădiniţă nouă

Lasă un răspuns