Liviu Dragnea susţine că a fost ținta unei tentative de asasinat. Ce spun Parchetul General, SPP şi SRI

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marți seara, la Antena 3, că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetățeni străini venind în România cu acesta scop, la inițiativa unui om celebru în lume.

„Am avut anul trecut o tentativă, în aprilie. Nu vreau să povestesc, pentru că nu este cazul. Au venit patru străini în România, cazați la Athenee Palace, mă rog am scăpat. Dar asta nu înseamnă că o să îmi iau pază. Da (au ajuns la mine- n.r.)”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Președintele PSD spune că știe cine e în spatele acțiunii, dar nu a făcut public numele. „Suntem într-un stat mafiot. Statul paralel este o mafie. Știu că s-a cercetat, mai departe nu știu. Da, dar nu pot să spun asta (cine i-a plătit – n.r.). Da, un om foarte celebru în lume. Nu, nu mă gândesc la el (Soros – n.r). El se gândește la mine”, a mai spus Dragnea.

Reprezentanții Biroului de Presă al Parchetului General spun că nu există și nu a existat vreun dosar referitor la o presupusă tentativă de asasinat asupra lui Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Anterior, surse judiciare au precizat, pentru stiripesurse.ro, că nu există o astfel de anchetă.

Nici SPP nu a fost informat privind o asemenea situație, au precizat surse din cadrul serviciului.

Şi SRI a reacţionat la informaţia lansată de Liviu Dragnea: „Serviciul Român de Informaţii nu are atribuţii legale privind paza şi protecţia demnitarilor români şi nu a primit nicio sesizare oficială din partea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu o presupusă ameninţare la integritatea sa fizica”, a declarat Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI.

Întrebat dacă SRI nu a descoperit un pericol în sensul menţionat de Dragnea, reprezentantul SRI a răspuns: „SRI nu are atribuţii în acest domeniu. Dar dacă aflăm informaţii care intra în atribuţiile altei instituţii suntem obligaţi sa le punem de îndată la dispoziţia lor. Nu este cazul aici”.

Sursa: stiripesurse.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
ghiocel trandafir poanta 24 august 2018
asta e paranoic .
Dan A. 22 august 2018
Atentatul nu a reusit deoarece toti cei patru barbati au fost de pe listele cu votanti inventate de Dragnea, unii decedati, altii cu domiciliul in strainatate care de fapt n-au mai fost in tara de multi ani.
alina 22 august 2018
Pacat ca nu l-au nimerit.