Lista celor 300 de școli care vor organiza programul Masă caldă, în anul școlar 2022-2023, a fost publicată de Ministerul Educației. 6 sunt din Timiș

Lista celor 300 de școli care vor organiza programul Masă caldă, în anul școlar 2022-2023, a fost publicată de Ministerul Educației. 6 sunt din Timiș

Lista celor 300 de școli care vor organiza programul Masă caldă, în anul școlar 2022-2023, a fost publicată de Ministerul Educației. 6 sunt din Timiș.

Școlile află că sunt pe această listă cu câteva zile înainte de începerea anului școlar 2021-2022. Menționăm că normele de aplicare pentru program nu au fost încă adoptate. Acest lucru înseamnă că nu se pot face licitații sau să ofere produse până când nu va fi aprobată hotărârea de Guvern cu normele de aplicare.

„Sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate”, a precizat acesta.

Sorin Cîmpeanu: „Ministerul Educației a realizat o selecție atentă pentru ca de acest program să beneficieze acele 300 de școli care au cea mai mare nevoie. Inspectoratele școlare județene, în urma unei analize prin complementaritate cu finanțarea pe care școlile o primesc pentru asigurarea unei mase prin PNRAS (Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar – n. red.), am definitivat lista celor 300 de școli. Lista face obiectul unui ordin de ministru pe care l-am semnat astăzi și care este deja public, disponibil. Practic, în fiecare județ a fost dublat numărul școlilor care vor beneficia.

CITEȘTE ȘI: Droguri de 1,5 milioane de euro găsite asupra a doi gorjeni. Le-au cumpărat în Timiș, de la un cetățean sârb

Având în vedere că, din această listă, spre deosebire de anii anteriori, nu mai fac parte colegii naționale pe care considerăm că nu le putem include în lista celor care au cea mai mare nevoie de masă caldă. Sunt incluse școli cu număr de elevi mai mic și asta ne permite să suplimentăm cu 50 de școli lista celor 300 de școli deja aprobate. Vă reamintesc că finanțarea aprobată este de 354 de milioane de lei, este de 10 ori mai mare decât anul 2016, anul în care a început programul masă caldă, cu 35 milioane finanțare. Vă mai reamintesc faptul că am crescut alocația zilnică de la 10 la 15 lei, pentru a preîntâmpina acele situații în care tarifele de 10 de lei nu au fost suficiente pentru a genera atractivitate în rândul operatorilor economici, mai ales în contextul scumpirilor”.

Lista școlilor poate fi consultată AICI

 

edupedu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *