Linie de tramvai între Solventul și Gara de Nord

consiliul local timisoara 4

Consilierii locali timișoreni au aprobat, în cadrul ședinței extraordinare de astăzi, documentația privind construirea unei noi linii de tramvai între Solventul și Gara de Nord.

Valoarea totală a investiției se ridică la 57,66 milioane de lei, iar în cadrul acesteia va fi amenajată o linie de tramvai dublă cu lungimea de 1,4 kilometri, vor fi modernizate 22 de stații de transport public și va fi achiziționat un sistem de e-ticketing și unul de monitorizare a mijloacelor de transport public noi, în variantă integrală. În ipoteza realizării obiectivului propus se va putea realiza conexiunea între reţeaua de tramvai de pe Calea Bogdăneştilor și Gara de Nord, printr-un pasaj subteran (subtraversarea a 10 linii de cale ferată).

De asemenea, aleșii locali au aprobat studiul de fezabilitate pentru lărgirea la patru benzi a străzilor Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade. Vor fi amenajate trotuare și piste de biciclete (acolo unde situația din teren permite) și va fi reorganizată geometria intersecțiilor cu străzile Gheorghe Lazăr, Calea Aradului, Popa Șapcă, Baader și Divizia 9 Cavalerie. Investiția este estimată la 49 de milioane de lei, durata de realizare, la opt luni, iar banii vor veni de la bugetul local.

Proiectul care se referea la creșterea tarifului orar pentru prestațiile Societății Drumuri Municipale, inițiat pentru a acoperi creșterea salariului minim în sectorul construcțiilor, a fost retras de pe ordinea de zi de către primarul Nicolae Robu. Aceeași soartă a avut-o și un alt proiect referitor la un plan urbanistic zonal în zona Străzii Chimiștilor, întrucât reprezentantul unei firme afectate a solicitat clarificări.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *