Limită de zgomot la bloc. Amenzi dure pentru cei care îşi deranjează vecinii

Cu toții avem vecini gălăgioși care se trezesc să repare lucruri prin casă tocmai atunci când ți-e somnul mai drag. Un proiect de lege depus la Parlament are ac de cojocul lor și vine cu amenzi dure pentru cei care își deranjează vecinii în anumite intervale orare. 

De asemenea, legea este valabilă și pentru pretrecăreți. Dacă depășiți limita de 35 de decibeli, riscaţi o amendă serioasă. Potrivit Capital.ro, proiectul de lege depus în Parlament spune că între orele 23 şi 7 dimineaţa şi peste zi, de la 14 şi 16, nivelul de zgomot dintr-o locuinţă nu trebuie să depăşească 30 de decibeli. În afara acestor intervale orare, valoarea poate creşte la 35 de decibeli.

Vă spunem doar că atunci când vorbim normal fiecare voce produce în jur de 60, 63 de decibeli. În clipa când vorbim mai tare sunt 66 de decibeli, iar atunci când ţipăm se înregistrează valori mai mari.

Poliţiştii sunt cei care ar urma să facă măsurătorile, cu ajutorul unui sonometru…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

13 Comments
adrianC 16 august 2018
masuratoarera (decibelilor) in cazul locatarilor dintr-un bloc se face in apartamentul reclamantului,in cel mai apropiat punt fata de sursa, Adica sa presupunem ca ai un perete comun cu vecinul , se masoara langa acel perete. Sa presupunem ca se aude de la blocul vecin,Se masoara la tine in apartament(adica la reclamant)
florian todoras 17 mai 2018
buna ziua ! nimeni nu vorbeste de calitatea constructiilor civile care nu ne permite sa ne purtam firesc in casa !
Cristina 13 aprilie 2018
Bună seara eu am un program de lucru puțin mai lung cam ca majoritatea oamenilor din ziua de azi și ajung acasă pe la ora 21-21:30. După o zi lunga de munca fiind o mama singura cu un copil mai trebuie sa și gătesc sa și spal sa întreb copilul ce a făcut la școală din păcate eu nu pot vorbi cu fiul meu după ora 22 pentru ca vecina mea îmi cheamă politia ., dacă spal rufe îmi cheamă politia dacă dacă ma plimb din bucătărie pina la baie ma suna la interfon ca o deranjez. Are cineva idee cum se poate trai în condițiile acestea? Și are cineva idee cit poate politia sa te amendeze pentru ca pur și simplu vorbești cu copilul tău după o zi de munca sa vezi cum a decurs și ziua lui? Eu nu zic sa deranjem vecini dar nici nu putem sa stam stane de piatra de la ora 22 fix pentru ca vecini au auzul foarte fin
Ina 11 februarie 2018
Eu am deasupra mea o familie cu 3 copii.Sunt lăsați sa bată mingea ,aleargă prin casa de simt ca îmi cade tavanul in cap .Toata ziua .Eu ce sa fac?
eu 30 noiembrie 2017
si tu cu o amenda
Banatean 25 septembrie 2017
E o gluma proasta, cei în chestiune vin de pe luna, unde nu este aer. Nivelul de zgomot în timpul unei conversații normale este de 60 dB. Zgomotul de fond într-o locuință unde nu se vorbește dar exista aparatura casnica in priza este de 45 dB. O mașina de spălat în funcțiune la program de spălare normal fără centrifugare produce minim 70 dB iar la centrifugare cu viteza maxima 80-90 dB in functie de model si vechime. Vreți sa va măsurați singuri nivelul de zgomot din locuință? Nimic mai simplu: dacă aveți un iphone atunci Applestore => noise level meter, download, install and Enjoy!
drilling 25 septembrie 2017
sa se si adopte legea....pana atunci DRILL placut oameni buni :)))
rebel 24 septembrie 2017
Rotopercutanta ce nivel de zgomot face?Sau rasnita de cafea?Sau storcatorul de fructe?Aspiratorul?E o lege paralizanta,blocurile vor fi sanatorii pentru batranii senili care nu dorm noaptea,si ziua,cand ai de lucru prin casa ei vor sa doarma ca bebelusii.O sa iasa cu bataie