Liderii politici Robu, Popa și Grindeanu, la mâna primarilor

Competiția internă pe care o tot blamează partidele politice este doar o chestiune de fațadă. Atât în PSD Timiș, cât mai ales în filiala timișeană a PNL, se vorbește despre punctaje, criterii de departajare și meritocrație în stabilirea candidaților, însă posturile cu miză sunt antamate fără nici o competiție.

Cel mai grăitor exemplu este cel al primarilor timișeni. Ambele filiale au anunțat că edilii în funcție sunt din start candidații susținuți la scrutinul de anul viitor.

Este cel puțin ciudat, ca din peste 90 de primari cât însumează PSD și PNL la un loc, să nu ai nici măcar o localitate în care să fii nemulțumit de primar și să-l lași și pe altul să se afirme. Practic, un membru PSD sau PNL dintr-o anumită comună nu are nici o șansă să fie candidat dacă are ghinionul să existe un primar din același partid.

Ești pesedist și, dacă vrei să candidezi la Dumbrăvița (un exemplu la întâmplare), nu ai cum, pentru că primarul e deja social-democrat.

Ești liberal și ți-ai dori să concurezi la Dudeștii Noi (tot aleator este exemplul), nu se poate, pentru că este primar liberal în funcție.

Nu se pune deloc problema dacă primarul este bun sau rău, dacă a avut sau nu merite sau dacă îl mai doresc oamenii. Este primar și asta e de ajuns! Nici nu e de mirare că edilii au început să facă fel și fel de mofturi, pentru că au conștientizat foarte bine importanța pe care o au în toate alegerile și afișează o dezinvoltură tot mai accentuată.

Nimeni din conducerea filialelor, fie că vorbim de copreședinții PNL Timiș Nicolae Robu și Dan Popa sau de președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, nu-i atinge nici măcar cu un deget pe primari, de teamă să nu se supere și să facă ”figuri”.

Așa că singura soluție care le rămâne liderilor județeni este să mimeze o competiție unde nu au primari în funcție, dar nici șansele de reușită nu sunt prea mari, mai ales că vorbim de un singur tur de scrutin. Ca atare, vor fi foarte puține surprize la ”localele” din 2016.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Liderii politici Robu, Popa și Grindeanu, la mâna primarilor

  1. Cand primarii se vor implica serios in viata comunitatii, poate ii votam. Pana atunci sa se gandeasca bine la programele pe care vor sa le implementeze si care sunt benefice comunitatii. Timiseni inainte de a va da votul gandtiva!

Lasă un răspuns