Liceul timișorean cu cei mai mulţi olimpici

Vidu Timisoara 1

Încă o dată, elevii Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu” au demonstrat că sunt pasionaţi de muzică şi că, dincolo de talent, muncesc la modul cel mai serios pentru a fi cei mai buni. Ei se află în fruntea clasamentelor liceelor din judeţ, cu cele mai multe distincţii obţinute la olimpiadele naţionale de profil artistic.

Elevii timişeni participanți la olimpiadele de interpretare instrumentală, coregrafie și arta actorului, au primit nu mai puţin de 20 de premii şi menţiuni, din care opt premii I.

Astfel, la Olimpiada națională de interpretare instrumentală – clasele III-VIII de la Baia Mare (şapte participanți), elevii timişeni au obținut patru premii I și un premiu III.

La Olimpiada națională de interpretare vocală, instrumentală și studii teoretice – clasele IX-XII, care a avut loc la Craiova (12 participanți), elevii de la „Ion Vidu” au primit patru premii I, două premii II, trei premii III și o mențiune.

La Olimpiada națională de coregrafie – clasele VII-XII, de la Iași (12 participanți), s-au obtinut un premiu II și un premiu III, iar la Olimpiada Națională de Arta actorului – clasele XI-XII de la Constanța (trei participanți la individual și trupa de teatru) s-au obținut un premiu II la individual și două premii III la individual.

Olimpiadele naționale sunt unele dintre cele mai solicitante competiții artistice care au loc anual în România și se adresează elevilor din învățământul cu profil vocațional artistic. La ele participă elevii cei mai buni din școlile de specialitate din toată țara, trecuți prin filtrele olimpiadelor zonale (la ciclul gimnazial) și județene (la ciclul liceal).

Din juriile competițiilor fac parte cadre didactice din învățământul liceal de specialitate și cadre didactice universitare, precum și personalități marcante din domeniul artistic. La pregătirea celor 20 de timişeni laureaţi au participat 20 de profesori coordonatori.

Elevii Colegiului „Ion Vidu” care au luat medalii şi premii sunt: Alăzăroae Fabian, clasa a VII-a, oboi, premiul III; Bazarcă Răzvan-Andrei, clasa a VII-a, percuție, premiul I; Ghebaură Radu-Mihai, clasa a VI-a, trompetă, premiul I: Muntean Lois, clasa a III-a vioară, premiul I; Müller Erwin Andreas, clasa a VIII-a, chitară, premiul I; Antonie Roberta Monica, clasa a XII-a arta actorului, premiul al II-lea; Blescun Michael-Bogdan, clasa a XII-a percuție, premiul I; Chifan Cosmin, clasa a XII-a, corn, premiul I; Demian Zoran, clasa a XII-a canto, premiul al II-lea; Diaconu Bianca-Gabriela, clasa a XI-a arta actorului, premiul al III-lea; Dukai Carla, clasa a IX-a dans clasic, premiul al III-lea; Gabor Claudiu, clasa a XII-a arta actorului, premiul al III-lea; Ghivercea Ioana Lucia, clasa a XI-a dans contemporan, premiul al II-lea; Goron Philip, clasa a IX-a percuție, premiul I; Jumugă-Cuibariu Angela, clasa a XI-a vioară, mențiune; Kohl Lucas, clasa a IX-a, pian, premiul al III-lea; Munteanu Ana-Maria, clasa a IX-a, flaut, premiul al III-lea; Munteanu Andrei, clasa a XI-a, fagot, premiul al III-lea; Solonca Emanuel-Florinel, clasa a XI-a, trompetă, premiul al II-lea şi Ștefan Ada, clasa a XI-a, chitară, premiul I.


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *