Liceul din Orțișoara ar putea fi transformat în școală profesională

licei ortisoara

La Orțișoara, de șapte ani nici un absolvent al Liceului Tehnologic Agricol nu a reușit să treacă examenul de bacalaureat.

„Situația a fost discutată atât la nivelul școlii, cât și în consiliul local – ne-a declarat primarul Aleodor Sobolu – și s-a dat undă verde demersurilor pentru transformarea liceului în profesională”.

O analiză arată că cei mai mulți elevi absolvenți de gimnaziu din satele aparținătoare comunei își continuă studiile la liceele din Timișoara și că rămân la Orțișoara cei mai slabi la învățătură și cei fără posibilități materiale.

„Dacă este să se caute un vinovat pentru rezultatele dezastruoase consemnate în mod repetat de la bacalaureat, atunci probabil că toți suntem vinovați”, a adăugat edilul, prin aceasta înțelegând „școala, primăria, părinții și elevii”.

Liceul, așadar, se află în lichidare, urmând reprofilarea sa în școală profesională, iar acest lucru se speră că va fi aprobat de către forurile competente.

Primarul e de părere că lipsa de elevi de acum va dispărea, odată cu această schimbare și că va fi din nou interes în zonă pentru calificarea în meserii ca mecanic sau în cele cu profil agricol, poate și în altele, cum e croitoria, de care sunt interesați angajatorii din comună și cu care pot fi încheiate contracte de școlarizare.

În consiliul local, problema reprofilării liceului a fost dezbătută, reprezentanții comunei dându-și acordul de principiu ca direcțiunea școlii să înceapă demersurile în acest sens către minister.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *