Liceul Agricol din Ciacova a ajuns o ruină…

liceu agricol ciacova

Până în anul 2003, când Liceul Agricol din Ciacova a fost comasat cu unitatea de învăţământ din oraş, aici veneau să studieze elevi din toată ţara. Şcoala şi clădirile aferente se întindeau pe o suprafaţă de 18 hectare, iar până când guvernanţii au decis închiderea unităţii, totul mergea perfect. Mai mult, liceul funcţiona ca şi o staţiune de cercetare iar terenul era bine lucrat.

Primele demersuri pentru schimbarea destinației clădirilor fostului liceu au fost făcute în 2010. De atunci şi până în prezent, Primăria Ciacova a înaintat mai multe cereri către Ministerul Educației, dar și către guvern, parlament sau autoritățile județene.
liceu agricol ciacova1
Răspunsul a fost însă, de fiecare dată, negativ. Solicitările de schimbare a destinației clădirilor au fost făcute în contextul în care mai mulți agenți economici s-au arătat interesaţi de spaţii. Bogdan-Horia Lăzău, viceprimarul oraşului, a declarat că “terenul şi clădirile aparţin primăriei din localitate, dar sunt în administrarea Ministerului Educaţiei, iar acesta din urmă nu vrea să-l cedeze.

Clădirile se află însă în pragul prăbuşirii, imaginea fiind una tristă. Liceul agricol din localitate mai deţinea şi 190 de hectare de teren care în prezent este cultivat, iar banii pe produse ajung la Liceul Ciacova din localitate, oferindu-i o oarecare independenţă.

Viceprimarul localităţii a mai adăugat că în perioada 2002 -2010 s-a întocmit un studiu privind transformarea liceului agricol într-o fermă de creştere a vacilor, dar acest lucru nu s-a materializat pentru că era nevoie de trei milioane de euro şi terenul nu aparţinea primăriei din localitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns