Liceenii de la Arte Plastice vor învăţa la Colegiul Naţional Bănăţean

În urma furtunii de duminică abătute asupra Timişoarei, cea mai afectată unitate de învăţământ este Liceul de Arte Plastice. De cinci zile, cursurile au fost suspendate, urmând a fi recuperate ulterior.

Acoperişul este parţial distrus, iar într-o primă etapă, pentru ca apa pluvială să nu ajungă la etajele inferioare ale imobilului, s-a aşternut o folie protectoare. Din cauza ploilor abundente care au căzut în ultimul timp, apa a pătruns prin foaia de polietilenă proaspăt aşezată, ajungând până la etajul al doilea.

„În sălile de clasă aflate la nivelele superioare ploua ca afară şi de aceea am fost nevoiţi să mutăm rapid toate computerele”, ne-a declarat un cadru didactic.

„Ploaia a distrus şi mai mult clădirea, apa ajungând la tavanul de la etajul al doilea, care, fiind construit din trestie şi văiugă, a permis infiltraţiile. Din cauza apei, parchetul s-a umflat şi nu mai poate fi utilizat”, a mai precizat dascălul.

„În cazul Liceului de Arte Plastice e nevoie de o lucrare de anvergură, de un proiect, de avize şi de autorizaţie de construcţie”, a declarat Francisc Halasz, inspector şcolar general-adjunct.

Vineri, la unitatea de învăţământ în cauză a avut loc o şedinţă la care a participat şi Aura Danielescu, inspector general şcolar, în vederea găsirii unui spaţiu adecvat în care elevii să-şi poată desfăşura activitatea. Într-o primă fază s-a optat pentru mutarea Liceului de Arte Plastice în clădirea Grupului Şcolar „Tănăsescu” (Liceul UMT). Până când acesta va fi pregătit, timp de o lună elevii vor învăţa la Colegiul Naţional Bănăţean (CNB).

Zilele acestea va avea loc şi transferul mobilierului şcolar la Grupul Şcolar „G. Tănăsescu”, după care se va trece la etapa de curăţenie: la finalul celor 30 de zile, elevii vor putea studia la Liceul UMT, până la reabilitarea clădirii.

0 Comments

No Comment.