Cetăţenii din 20 de localităţi timişene vor beneficia de servicii de salubrizare. Cât vor plăti pentru ridicarea gunoiului

gunoi 9

În Sala Revoluției din Palatul administrativ a fost semnat contractul de delegare prin concesiune a serviciului de colectare-transport Zona 0 Ghizela, între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri (ADID) Timiș și operatorul Retim Ecologic Service SA, în cadrul proiectului Sistem Integrat de Management al Deșeurilor.

Județul Timiș a fost împărțit în cinci zone, iar Zona 0 cuprinde 23 de localități – Lugoj, Buziaş, Recaş, Balinţ, Bara, Belinţ, Bogda, Boldur, Brestovăţ, Chevereşu Mare, Coşteiu, Criciova, Darova, Găvojdia, Ghizela, Nădrag, Niţchidorf, Racoviţa, Sacoşu Turcesc, Secaş, Ştiuca, Topolovăţu Mare și Victor Vlad Delamarina.

Contractul vizează circa 100.000 de locuitori, iar tarifele lunare (fără TVA) vor fi de 8,24 lei/persoană pentru mediul urban, 2,81 lei/persoană pentru mediul rural și 215,81 lei pentru societăți comerciale și instituții. Tarifele nu diferă foarte mult de cele practicate în prezent. Conform celor declarate ieri de vicepreședintele CJT Traian Stancu, săptămâna viitoare urmează să fie semnate contracte similare pentru zonele 2 (Jimbolia) și 3 (Deta) ale județului.

„Avem o restanță pentru Zona 4 – Făget, unde nu s-a prezentat nimeni la licitație. Cred că motivul este nerentabilitatea economică a serviciului și este posibil să fim nevoiți să schimbăm caietul de sarcini”, a declarat Traian Stancu.

Proiectul Sistem Integrat de Management al Deșeurilor a avut valoarea totală de 162.201.736 de lei, din care 112.867.811 lei au provenit din fonduri europene, 25.395.258 de lei – de la bugetul de stat și 23.938.667 de lei – de la CJT.

Obiectivul proiectului îl constituie implementarea unui sistem de management integrat al deşeurilor la nivelul întregului judeţ, cuprinzând măsuri privind separarea, colectarea, transportul, transferul şi tratarea deşeurilor, cu elemente de reciclare, compostare şi depozitare, precum şi închiderea depozitelor urbane de deşeuri neconforme.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cetăţenii din 20 de localităţi timişene vor beneficia de servicii de salubrizare. Cât vor plăti pentru ridicarea gunoiului

Lasă un răspuns