Liber la parcare în parc, în centrul orașului Timișoara

parcare 2 2

Parcul I.C. Brătianu, situat în centrul Timișoarei, a fost cosmetizat ”pe repede înainte” în ultimele zile, pentru ceremoniile care s-au desfășurat de 1 Decembrie în această zonă. Deșeurile vegetale sau din construcții, abandonate de multă vreme în aria respectivă, au fost adunate, la fel și covorul de frunze veștede, iar rondoul de trandafiri a fost săpat cu atenție.

Din păcate, parcul nu are cum să arate frumos, atât timp cât s-a dat liber la parcare pe spațiul verde. Stâlpii care delimitează gazonul au fost pe alocuri rupți, iar șoferii grăbiți se fac că nu observă faptul că își lasă mașinile, practic, în parc.

Printre ei, culmea, și un angajat al Societății de Horticultură. Adică exact al celor care ar trebui să îngrijească parcurile din oraș, nu să contribuie la degradarea lor. Mașina respectivă, parcată chiar sub copaci, are un fel de afiș de liberă trecere pe bord.

parcare 3 1

Ce-i drept, foaia de hârtie este doar ștampilată, nu și semnată de un reprezentant al societății de Horticultură, ceea ce ridică întrebarea dacă cei din conducerea acesteia știu la ce folosesc angajații dreptul de liberă trecere de care dispun.

Întrebat despre modul în care a parcat, proprietarul mașinii s-a pierdut în explicații: „Avem aprobare să parcăm în parc, este mașină de serviciu. Nu-i iarbă, nu-i în parc, e pe stradă … Nu mai e niciun stâlp acolo, n-am depășit nimic. (…) Nu-i nicio mașină personală. N-am distrus vreun spațiu verde”.

parcare 1 1

Asta chiar dacă fotografiile făcute la fața locului îl contrazic în mod clar. Din păcate și alți șoferi s-au grăbit să ia exemplul angajatului de la Horticultură, așa încât mașinile lor stăteau parcate fără probleme în parc, distrugând iarba și transformând gazonul în mocirlă.

parcare 4 1


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Liber la parcare în parc, în centrul orașului Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *