Lentoare pe șantierele din sudul Timișoarei. De ce întârzie lucrările pe Calea Martirilor şi când s-ar putea finaliza

calea martirilor 2

Cu toate că în partea de nord a orașului de pe Bega traficul ar fi trebuit să fie înlesnit de darea în folosință a pasajelor Jiul și Popa Șapcă în versiuni lărgite, aglomerația de pe străzi nu s-a diminuat prea mult, fiind vizibilă la orele de vârf.

Se pare că există acum unele probleme în partea de sud, iar acestea se transmit, ca o undă de șoc, peste tot. Șantierul de pe Calea Martirilor a fost aproape lăsat baltă în ultimele săptămâni. Chiar primarul Nicolae Robu atrăgea atenția, în ultimele zile de noiembrie, că acolo se întâmplă ceva ciudat, deși „mai e o nimica toată de lucru”.

Estimările municipalității erau că artera s-ar fi putut da în folosință pe patru benzi la 1 Decembrie, dacă s-ar fi lucrat serios. „Iar dacă nu termină, ce pot să fac? Să le arăt obrazul?”, se întreba, retoric, primarul. Săptămâna trecută, Robu a reluat tema Căii Martirilor, la care încă se lucrează, pledând pentru ca parcarea autoturismelor pe banda de lângă trotuar să fie interzisă, iar poliția locală să se afle în permanență acolo.

La fața locului, peisajul nu seamănă deloc cu o arteră care a fost dată în folosință. Către strada Constantin Prezan pot fi văzute vreo două utilaje în mișcare și cam atât.

De-a lungul arterei pot fi observate stive de dale și borduri, ceea ce duce la gândul că aceste piese ar fi cele care nu se potrivesc în colaborarea dintre constructor și primărie, dar cine poate ști? Pe margini se mai observă țevi, cabluri, resturi, trotuare impracticabile, dar și o mulțime de autoturisme parcate, pe care nu le mai deranjează nimeni.

surorile martir caceu 1

Șoferul care vine dinspre Giroc și ajunge la intersecția cu strada Arieș mai are parte de o „bucurie”. Strada Surorile Martir Caceu, fostă Negoiu, care duce de la Casa Tineretului la Stadionul „Dan Păltinișanu” este în continuare închisă, deși s-a comunicat oficial că va fi gata până la sfârșitul lunii noiembrie. După cum arată artera, probabil că de Anul Nou va fi tot șantier pe acolo, nu de alta, dar vremea este mereu imprevizibilă.

Totuși, oficialii primăriei sunt optimiști și consideră că săptămâna aceasta strada lucrările s-ar putea finaliza.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *