„Leii”, start în play-off la Craiova

Faza Top 6 a Ligii Naţionale de baschet masculin a ajuns la sfârşit, iar în perioada următoare vor avea loc meciurile din primul tur al play-off-ului, corespunzător sferturilor de finală ale competiţiei.

Pentru un loc în careul de aşi, SCM Timişoara se va duela cu SCMU Craiova. Primele două meciuri vor avea loc, miercuri şi vineri, în sala din Bănie. A treia partidă este programată în 1 mai, pe Bega.

Dacă va fi nevoie, jocurile patru şi cinci vor avea loc în zilele de 3 şi 6 mai, la Timişoara şi, respectiv, la Craiova.

Învingătoarea acestei confruntări va da piept în semifinale cu câştigătoarea duelului dintre BC CSU Sibiu şi Dinamo Bucureşti.

„Încă suntem afectaţi de eliminarea din Cupa României. Ne adunăm greu după această perioadă. Meciurile cu Craiova sunt foarte importante pentru noi, avem ocazia să ştergem acea eliminare ruşinoasă cu Dinamo printr-o prestaţie foarte bună şi o calificare în semifinalele campionatului. Este lucrul pe care ni-l dorim cel mai mult în acest moment, pentru că am muncit întregul sezon pentru a ajunge aici. Aşa cum am spus de mai multe ori, echipa are valoare să ajungă mai sus decât a arătat până acum. Craiova este o echipă de nivelul nostru, care a avut o primă parte a sezonului foarte bună, după care în Top 6 a avut un parcurs mai puţin reuşit. Este o echipă puternică, are jucători experimentaţi, care sunt de mulţi ani în prima ligă din România. Va fi o confruntare pe viaţă şi pe moarte, pentru că suntem echipe de valori apropiate şi avem cam acelaşi stil ca ei. Suntem mulţumiţi de parcursul de până acum, este clar că lucrurile puteau fi mai bune pentru noi dacă am mai fi reuşit măcar o victorie şi am fi încheiat pe locul al patrulea, cu avantajul terenului propriu în play-off. Am fost mai liberi în această perioadă, s-a lucrat mult la moralul jucătorilor, intensitatea antrenamentelor a fost foarte bună şi cred că am depăşit momentul dificil. Am foarte mare încredere în antrenor şi în echipă că la ora meciului de la Craiova vom arăta aşa cum ne dorim cu toţii. Suntem cu tot lotul valid şi mergem la victorie, mi-aş dori să ne întoarcem cu cel puţin un succes de la Craiova pentru a anula avantajul terenului propriu”, ne-a declarat preşedintele Ilie Triţoiu.

Săptămâna trecută, Dragoş Diculescu, Alexandru Coconea, Bogdan Penciu, Cristian Mocriţchi şi Mihai Ursan au reprezentat echipa timişoreană la Cupa României 3×3, reuşind să obţină medalia de bronz după 21-14 în finala mică cu Miercurea Ciuc.

„Am luat decizia să-i lăsăm pe tineri să joace la Cupa României de baschet 3×3. Le-a prins bine cu această întrerupere a campionatului. Cu puţin noroc puteam chiar să câştigăm trofeul, dar experienţa echipelor cu care am jucat şi-a spus cuvântul. Noi am fost cea mai tânără formaţie şi am obţinut locul al treilea, dar mai important decât asta este faptul că băieţii s-au întors cu moralul ridicat, şi-au arătat lor că pot mai mult”, ne-a explicat Ilie Triţoiu.

El a făcut un nou apel la suporterii timişoreni: „Din păcate, suferim mult la capitolul public, şi nu doar noi, ci toate echipele din Timişoara. Este trist, pentru că vedeţi ce emulaţie s-a creat în alte oraşe din ţară cu potenţial economic mai mic. Sperăm ca măcar acum, în ceasul al 12-lea, să vină lângă echipă. Băieţii au arătat că merită acest lucru, au arătat calitate şi prin jocuri, şi prin rezultate. Noi nu putem decât să facem un apel la spectatori, rămâne ca ei să decidă dacă vin sau nu la meciurile noastre”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.