„Leii”, la foc continuu!

Igor Mijajlovic baschet SCM Timisoara

Pauza de iarnă nu este şi pentru baschetbalişti. Liga Naţională se află în plină desfăşurare, sub forma turneelor de tip bulă sanitară, cu participarea celor 14 echipe înscrise la startul ediţiei 2020-2021.

După ce au stat la cea de-a doua reuniune stagională, chiar înainte de Crăciun, elevii lui Dragan Petricevici s-au întors pe parchet în sala „Transilvania” din Sibiu, în zilele de 29 şi 30 decembrie, pentru a da piept, în ordine, cu BCM U FC Argeş Piteşti şi gazda CSU.

La competiţie a participat şi CSM Oradea, formaţie pe care SCM Timişoara o întâlnise deja, în fieful acesteia, în prima jumătate a ultimei luni a anului, astfel că duelul dintre „leii” bănăţeni şi cei bihoreni nu a fost reprodus pe Cibin.

Căpitanul Sherwood Brown nu a făcut deplasare la acest turneu din cauza unei accidentări.

Alb-violeţii din Piteşti s-au impus în faţa timişorenilor cu scorul de 78-73 (24-21, 22-7, 16-29, 16-16), primă partidă în care de la învinşi s-a evidenţiat Nikola Gajici, cu 14 puncte şi cinci recuperări, liderul statisticii la rubricile menţionate, sârbo-bosnianul fiind un ex-jucător al grupării argeşene.

De la SCM Timişoara au mai scuturat plasa Igor Mijajlovici (12p), Laszlo Lazar (10p), Milos Komatina (9p), Lewis Stallworth (9p), Mirel Dragoste (6p), Alexandru Olah (6p), Adam Mirkovici (4p) şi Cristian Mocriţchi (3p). Daniel Banciu a evoluat, însă fără să pună puncte pe tabelă, în timp ce mai tinerii Ciprian Cordea şi Robert Schipor au rămas rezerve neutilizate.

A urmat meciul cu CSU Sibiu, unul care a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru stabilirea învingătoarei. La finalul celor patru perioade de câte zece minute scorul a fost egal, 78-78, amfitrionii desprinzându-se în overtime: 92-78.

Bănăţenii au condus o bună parte din joc, chiar şi la nouă lungimi, o evoluţie superioară comparativ cu cea din ziua precedentă, chiar dacă s-a soldat cu o înfrângere.

Mirel Dragoste, fost jucător al formaţiei de pe Cibin, a bifat cea mai bună prestaţie din actualul sezon, cu 18 puncte marcate. El a fost urmat, în ordine, de Igor Mijajlovici (17p), Lewis Stallworth (15p), Nikola Gajici (10p), Alexandru Olah (7p), Daniel Banciu (6p), Milos Komatina (6p), Laszlo Lazar (4p) şi Adam Mirkovici (2p). Cristian Mocriţchi nu a reuşit nici un punct în cele nouă minute petrecute pe parchet, în timp ce Ciprian Cordea şi Robert Schipor au rămas şi de această dată pe bancă.

SCM Timişoara îşi continuă evoluţiile în Liga Naţională.

Următoarea partidă pe care o vor disputa „leii” va avea loc miercuri, de la ora 16,30, împotriva grupării ABC Athletic Neptun Constanţa.

Joi, elevii lui Dragan Petricevici se vor duela cu CSO Voluntari, startul urmând să fie dat la ora 20,45.

Ambele meciuri vor fi transmise de Digi Sport şi se vor disputa în sala „Gabriela Szabo” din Voluntari.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„Leii”, la foc continuu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *