„Leii” din Banat avansează în Cupa României

baschet4

„Leii” din Banat avansează în Cupa României.

După 93-54 în tur la Miercurea Ciuc, SCM Timișoara s-a impus clar și în manșa secundă din primul tur al Cupei României de baschet masculin.

„Leii” din Banat avansează în sferturile de finală ale competiției grație succesului cu 83-63 obținut marți seară, la sala „Constantin Jude”, în fața echipei CSM VSK.

Partida retur s-a disputat fără spectatori, decizie luată în urma creșterii alarmante a cazurilor de Covid-19 în orașul de pe Bega. Cel mai bun marcator al formației alb-violete a fost americanul Darrion Strong, cu 19 puncte, urmat, în ordine, de Ivan Lilov (15p), Nikola Gajici (13p), Milos Komatina (8p), Adam Mirkovici (7p), Alexandru Olah (6), Revaz Rogava (5p), Edward Petrescu (3p), Cristian Mocrițchi (3p), Laszlo Lazar (2p) și Robert Schipor (2p).

CITEȘTE ȘI:Imagini apocaliptice din Germania – O tornadă puternică a lovit orașul Kiel (video)

Juniorul Roland Stanciu, în vârstă de 16 ani, a evoluat în premieră într-un meci oficial la SCM Timișoara. El a primit aproape 11 minute pe parchet la debutul său la echipa de seniori. CSM VSKC Miercurea Ciuc l-a avut în „mână” pe Mihajlo Bogdanovici, autor a 21 de puncte.

„Suntem pe drumul cel bun”

„Apreciez efortul jucătorilor, au respectat adversarul în acest meci, nu s-au relaxat după diferența mare obținută la Miercurea Ciuc. Suntem pe drumul cel bun, nu putem promite că vom câștiga fiecare meci, însă este important să avem de fiecare dată atitudinea pe care am arătat-o în această partidă. Tinerii trebuie încurajați, pentru Roland Stanciu, în vârstă de 16 ani, orice secundă petrecută pe teren este în favoarea lui.

Nu putem spune că aceste două meciuri au fost amicale. Rezultatele din celelalte întâlniri arată că nimeni nu poate trata ușor nici un adversar. Nu este un avantaj pentru noi că nu vom juca în prima etapă și că vom deschide campionatul pe teren propriu, probabil că vom simți presiunea rezultatului. Înțelegem situația echipei din Voluntari, care joacă în cupele europene”, a declarat antrenorul principal Dragan Petricevici.

„A fost un meci bun pentru noi, ne-am distanțat pe tabelă și au putut evolua și jucătorii tineri din lot. A contat, desigur, și victoria clară din tur. Este bine pentru cei tineri să vadă cum este baschetul de performanță, cel de seniori. Ne-am calificat în faza următoare a Cupei României, vedem ce vom face. Urmează partida cu echipa din Pitești, un adversar redutabil, ne pregătim pentru acest joc”, a spus și căpitanul Milos Komatina.

„Mă simt foarte bine, am jucat bine, dar cred că pot să o fac și mai bine de atât și voi munci în acest sens. Antrenorul mi-a spus că voi debuta, mi-a acordat încredere și sper că l-am făcut mândru. Am fost foarte fericit când am aflat că voi fi în lotul echipei mari. Prima dată mi-am sunat familia, apoi le-am spus prietenilor.

„Ce lucrez la antrenamente se vede pe teren”

M-au încurajat la Cupa Timișoara NetBet, m-am bucurat că mi-au strigat numele și că mi-au fost aproape. Eu cred că dacă muncești mult poți ajunge un mare jucător”, a precizat, la rândul său, juniorul Roland Stanciu. Robert Schipor, un alt jucător tânăr de mare perspectivă, care în manșa tur a pus pe tabelă 15 puncte, a spus următoarele: „Am început tare, ne-am apărat bine și am reușit să-i depășim din nou. Am primit foarte multă încredere mai ales de la antrenor la antrenamente, iar ce lucrez la antrenamente se vede pe teren. Cu multă încredere de la antrenor, voi juca și în meciurile din campionat”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *