Legenda lui Moş Crăciun care îi taie mâinile soţiei sale, Crăciuneasa, într-un caiet pentru clasa pregătitoare

legenda mos craciun

O variantă cruntă a legendei lui Moş Crăciun, în care acesta îi taie mâinile soţiei sale, Crăciuneasa, este prezentată într-un caiet de lucru pentru elevii din clasa pregătitoare.

În legenda prezentată în caietul după care învaţă elevii de 5-6 ani din clasa zero, Moş Crăciun o pedepseşte într-un mod crunt pe soţia sa pentru că i-a oferit adăpost Fecioarei Maria, atunci când ea căuta un loc unde să-l nască pe Iisus. Crăciuneasa a ajutat-o, chiar dacă soţul ei era un om rău, care atunci când a aflat a pedepsit-o, tâindu-i mâinile. Potrivit legendei, Fecioara Maria i-a lipit mâinile la loc şi a vindecat-o.

Scena violentă este cuprinsă în paginile caietului auxiliar „Comunicare în limba română pentru clasa pregătitoare. Semestrul I”, autori fiind Arina Damian şi Cristina Martin. Potrivit descrierii, caietul este realizat în conformitate cu noua programă pentru clasa pregătitoare, avizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin ordinul nr. 3418/19.03.2013.

Legenda aceasta este doar una dintre cele mai cunoscute despre Moş Crăciun. Potrivit acesteia, după întâmplare, el a devenit primul creştin, după ce i-a cerut iertare lui Dumnezeu. O altă legendă spune despre Moş Crăciun că era un bătrân care făcea jucării, iar iarna le vinde ieftin la un târg. O altă legendă spune că Moş Crăciun era un păstor bătrân, care e ghidat de câinele său spre locul unde s-a născut Iisus, căruia îi oferă blana sa de oaie pentru a-i ţine cald.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns