Legea care interzice centrale individuale este aproape gata. Cine scapă de interdicție

Centralele de apartament ar putea fi incluse în programul "Rabla pentru electrocasnice"

Legea prin care a urma să fie interzisă instalarea de centrale individuale în majoritatea locuințelor noi ar urma să fie prezentată săptămâna viitoare în guvern, într-o primă formă. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ministrul Mediului a declarat, la Europa FM că „dacă acest lucru se susține și la nivelul coaliției, putem să intrăm pe un circuit de avizare”.

CITEȘTE ȘI: O nouă actualizare a definițiilor de caz pentru COVID – criteriile care confirmă pozitivarea. Simptomele care trebuie să te trimită la medic

„Centralele de apartament existente nu pot fi afectate de nicio reglementare legală și nici retroactiv nu se mai poate face mai nimic sau este foarte greu să revenim la sisteme centralizate acolo unde toți s-au debranșat și fiecare apartament are propria centrală”, a explicat ministrul Mediului.

„Eu cred că schimbarea va fi lină și îngrijorările nu sunt fundamentate pentru că sunt foarte multe blocuri unde se folosesc aceste tehnologii de centrală la comun la nivel de scară sau bloc”, a mai afirmat Barna.

Potrivit calculelor făcute de specialiști și dezvoltatori imobiliar, introducerea obligativității centralelor de bloc în locul celor de apartament în clădirile noi ar duce la scumpirea cu câteva mii de euro a locuinței.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Legea care interzice centrale individuale este aproape gata. Cine scapă de interdicție

  1. Centralele in condensatie cu randament peste 90 la suta cu ce vreti sa le inllocuiti,daca arzi totalul gazelor de la centralele individuale in mari hurdughii cu randamente mai scazute,nu poluezi mai mult,sau gazele de ardere se duc pe alta planeta.Uitati de o veche zicala;nu iese fum fara foc,sau sa faceti cosuri cat mai inalte,ca la Copsa Mica,cosori de dispersie,o simpla autopacaleala.Puneti mana si consultai notiuni de chimie ,bilanturi termice si de materile,termotehnicasi pe urma sa veniti cu tot felul de aberatii.

  2. Nu stiu, ca nu ma pricep la termotehnica, dar un lucru-i limpede. Daca arzi gazul in casa si temperatura gazelor la cos, este cat mai mica, randamentul este mai bun, plus ca nu pierzi energie pe toate conductele magistrale insirate prin oras pana la tine acasa, pierdere energetica pe care tot tu ajungi sa o platesti, dar sub alta forma, cum ar fi de exemplu taxe si impozite, pentru compensarea caldurii risipite.Cine castiga, in toata povestea asta?! Politrucii!!! Aia care ne dau lectii, dar la ei in apartamente au cu putine exceptii, centrale individualeee!!!Pai cum?! Pai negociaza in stil mare: reparatii retele, drumuri sparte pentru a avea acces la retele, materiale, angajari pe spranceana in regiile locale, … si cine stie ce alte idei le vin cnad se vad cu gramada de bani din alocarile bugetare. Crede cineva c-o sa fie mai cald si mai ieftin?! O sa scada impozitele si va disparea subventia?! Poate doar naiv sa fii sa crezi in basmele cu feti frumosi, Ilene Cosanzene, palate de clestar si caldura gratis, cum promitea primarul Oprescu, sprijinit de PSD, ala care „opera” la bugetul capitalei „cu mainile curate”! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *