Legătura cu Europa se face pe autostradă. Premierul a fost la inaugurare în cârje – VIDEO

INAUGURARE AUTOSTRADA01 resize

Astăzi s-a desfăşurat inaugurarea Punctului de Trecere Frontieră (PTF) rutier Nădlac II – Csanádpalota şi a deschiderii traficului pe interconectarea dintre autostrăzile A1 (România, tronsonul Arad-Nădlac) şi M43 (Ungaria, tronsonul Szeged-Makó-Csanádpalota). Evenimentul, desfăşurat cu începere la ora 12, ora României, a cuprins ceremonia tăierii panglicii inaugurale, precum şi vizitarea PTF Nădlac II.

Partea română a fost reprezentată de ministrul fondurilor europene, Marius Nica, iar cea ungară de viceprim-ministrul ungar pentru politică naţională, Zsolt Semjen. În alocuţiunile rostite cu acest prilej, cei doi oficiali au prezentat semnificaţia evenimentului şi rolul acestuia în dezvoltarea relaţiei dintre România şi Ungaria, care se desfăşoară într-un cadru special, de Parteneriat Strategic, care are la bază Tratatul de înţelegere, cooperare şi bună vecinătate dintre România şi Republica Ungară şi Declaraţia privind cooperarea şi parteneriatul strategic româno-ungar pentru Europa în secolul XXI.

Premierul român Victor Ponta a fost prezent la inaugurare în cârje, iar în timpul alocuțiunilor a stat deoparte pe un scaun. El nu s-a ridicat în picioare decât la intonarea imnurilor naționale ale celor două țări. În declarația sa de presă, Victor Ponta a declarat că în acest an vor fi date în folosință alte două loturi lângă Lugoj și că anul viitor de dincolo de Sibiu și până în Ungaria se va merge pe autostradă. „De ieri avem semnate şi aprobate 12 miliarde de euro pentru infrastructura din România, iar de azi, pentru prima dată în istoria nostră, suntem şi noi conectaţi prin autostradă cu Uniunea Europeană”, a mai spus premierul.
Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (RO) – Csanádpalota (HU) va avea 20 de benzi de circulaţie, cu câte zece benzi pe sens, din care patru pentru autoturisme, două pentru autobuze, autocare și microbuze și patru pentru mijloacele de transport de marfă.
INAUGURARE AUTOSTRADA02_resize

INAUGURARE AUTOSTRADA03_resize

Timișorenii vor putea face circa 80 de kilometri de la urcarea pe autostradă din Giarmata până la vamă, iar de acolo vor merge tot pe autostradă, întrucât azi a fost ianugurată și porțiunea dintre frontieră și Mako.


FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns