Lecții de prevenire, oferite de polițiștii locali elevilor timișoreni

Lecții de prevenire, oferite de polițiștii locali elevilor timișoreni

Lecții de prevenire, oferite de polițiștii locali elevilor timișoreni.

Polițiștii locali au continuat activitățile de prevenire în unitățile de învățământ arondate, în vederea creșterii gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

CITEȘTE ȘI: Alfred Simonis, atac dur la Alin Nica: „Din echipa sa fac parte doi vicepreședinți și alți consilieri care sunt pe post de lachei…”

În ultima săptămână, doi polițiști locali și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică au explicat elevilor din clasele 0-IV de la Școala Generală nr. 11 de pe str. Războieni, de la clasele V-VIII de la Liceul W. Shakespeare și de la Școala Generală nr. 1 de pe str. Comănești, clasele V-VIII, ce este bullyingul și delicvență juvenilă.

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara au explicat  copiilor care sunt caracteristicile acestui fenomen, tot mai des întâlnit în special la școală, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima și martorii.

Copiii au fost sfătuiți să comunice cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută.

Elevii au fost foarte încântați de lecțiile deschise cu polițiștii locali și au spus că doresc astfel de întâlniri cât mai des pentru că sfaturile polițiștilor locali îi ajută în viața. Reamintim că Poliția Locală Timișoara desfășoară periodic astfel de activități de prevenire, pe lângă cele de supraveghere a afluirii și defluirii elevilor de la cursuri, la cele șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *