„Le mai facem îngheţată”. Meniu de caniculă pentru animalele de la o grădina zoologică din vestul țării

"Le mai facem îngheţată". Meniu de caniculă pentru animalele de la o grădina zoologică din vestul țării

„Le mai facem îngheţată”. Meniu de caniculă pentru animalele de la o grădina zoologică din vestul țării

Valul de aer fierbinte sufocă vestul ţării. La Oradea, nu doar oamenii au de suferit, ci și animalele. Acestea fac față cu greu temperaturilor extreme ce trec, până şi la umbră, de 37 de grade Celsius.

Pentru a le ajuta, angajaţii de la Grădina Zoologică din Oradea le oferă apă din belşug, îngheţată, multe bucăți de gheaţă sau fructe şi legume înghețate.

Animalele care trăiesc în general în zonele montane suferă cel mai mult din cauza caniculei. Pentru ele, apa chiar este un elixir al vieţii în aceste zile toride.

CITEȘTE ȘI: Se vinde casa părintească a lui Arsenie Boca. Cât costă locul mirific de 8,5 hectare, situat în vestul țării

Angajaţii grădinei zoologice ştiu asta şi le schimbă apa din bazine, dar şi pe cea de băut cât pot de des.

Alexandru Sârbu, medic veterinar: Este o perioadă de caniculă, care ne aşteaptă. Noi încercăm să le oferim un pic de răcoare animalelor mai sensibile.

În mod special, fiind caniculă, le-am pregătit şi un pic de gheaţă. Le place mult, se joacă cu ea, o ling ca şi copiii, scrie observatornews.ro.

Ca să nu devină victime ale deshidratării sau epuizării, animalele primesc îngrijire specială. În funcţie de specie, ele sunt hrănite cu foarte multe fructe. Fiecare porţie este stabilită şi aleasă cu foarte multă grijă de către medicii şi îngrijitorii de la grădina zoologică.

Babuinii, capucinii, tigrii siberieni şi lupii arctici, cei mai afectaţi de caniculă

Fructe multe, legume proaspete. Le mai facem îngheţată. Acestea sunt nişte piersici, paraguay dulci, iar acestea le plac mult. Lemurienii primesc dieta cea mai complexă şi cea mai variată.

Babuinii, capucinii, tigrii siberieni şi lupii arctici sunt cei mai afectaţi de aceste temperaturi ridicate, iar puii lor se pot deshidrata cel mai uşor.

Cele 700 de animale de la Zoo Oradea îşi așteaptă vizitatorii în fiecare zi până la ora 19, însă îngrijitorii le recomandă iubitorilor de animale să evite vizitele de la orele prânzului, când temperaturile sunt extrem de ridicate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns