Laurenţiu Danciu, aur la europeanul de canotaj!

Laurentiu Danciu

România a dominat şi în acest an Campionatul European de Canotaj rezervat categoriei de vârstă U23.

Reprezentanţii ţării noastre au câştigat nouă medalii de aur, una de argint şi două de bronz în finalele disputate la Ioannina, în Grecia.

În barca masculină de patru rame fără cârmaci, campioană europeană, s-a aflat şi Laurenţiu Danciu, de la CSM Timişoara.

El i-a avut alături pe Alexandru Chioşeaua, Alexandru Matinca, Ciprian Huc şi Adrian Munteanu).

Cei patru s-au impus în finală cu timpul de 6 minute, 21 de secunde şi 29 de sutimi, învingând Belarus (6 minute, 23 de secunde şi 58 de sutimi) şi Elveţia (6 minute, 27 de secunde şi 53 de sutimi).

„Este un rezultat extraordinar, care confirmă valoarea lui şi aşteptările noastre. Bucuria noastră este foarte mare, acum aşteptăm calificarea oficială la Olimpiadă, într-una din bărcile pe care le va alege federaţia. Pe de altă parte, ne dorim să fim sprijiniţi de autorităţile locale, pentru că ne este greu. Stăm rău cu banii, bugetul este mic, autorităţile au cam uitat de clubul nostru”, ne-a declarat Lucian Reclaru, preşedintele CSM Timişoara.

Laurenţiu Danciu, un sportiv aflat într-o continuă ascensiune, a fost medaliat cu argint la ediţia de anul trecut a Jocurilor Olimpice de tineret de la Buenos Aires (Argentina), în proba de dublu rame masculin, avându-l alături pe Florin Nicolae Arteni-Fîntînariu.

La ediţia de anul trecut a europeanului U23, desfăşurată la Brest, în Belarus, România a cucerit opt medalii de aur, încheind pe prima poziţie în clasamentul pe naţiuni.

La Ioannina, ţara noastră s-a clasat tot pe primul loc în ierarhia medaliilor, fiind urmată de Belarus (3-3-0), Grecia (3-2-2), Germania (2-3-2), Elveţia (2-1-4) şi Ungaria (1-0-1).

Fetele au adus cinci medalii de aur, iar băieţii, patru.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *