Laboratoare performante la „Nikolaus Lenau”

dotari lenau

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a inaugurat joi două laboratoare noi, unul de fizică şi unul de chimie, la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau”. Dotările în valoare de 559.730 de lei au fost achiziţionate de primărie, cu fonduri de la bugetul local.

Cele două noi laboratoare sunt performante, au toate cele necesare, mobilier, staţii de lucru cu sistem powerlift şi aripă de servicii suspendată, mese de lucru, sisteme de protecţie și seturi pentru experimente.

lenau 4

La inaugurare au participat, împreună cu primarul oraşului, noul ambasador al Republicii Federale Germania în România, Excelenţa Sa Cord Meier-Klodt, Rolf Maruhn, consulul Republicii Federale Germania în România, Aura Danielescu, inspector şcolar general, Elena Wolf, director al liceului.

Primarul Timişoarei a reamintit faptul că bugetul local a avut, anul trecut, 18 milioane de lei dedicați învățământului. Liceul Lenau a beneficiat, recent, de un proiect de reabilitare din fonduri europene în valoare de șapte milioane de lei, prin care a fost refăcut și dotat interiorul instituției.

Ambasadorul german a impresionat plăcut audiența prin faptul că știe să vorbească românește. Diplomatul s-a arătat bucuros să se afle „în acest centru, care este de excelență nu doar pentru minoritatea germană, ci pentru toată țara”.

Și Nicolae Robu a specificat că o astfel de școală este „o șansă pentru copiii din Timișoara să învețe în limba germană și în spirit german”, mai ales când există la noi atâtea firme germane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Laboratoare performante la „Nikolaus Lenau”

  1. Lae!Cand naiba il demiti pe idiotul care conduce departamentul rutier din cadrul primariei?Nu sunteti in stare nici un bulevard drept sa-l sincronizati,darmite un oras.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *