La Timișoara vor veni puțini bani europeni în acest an

Previziunea îi aparține primarului Timișoarei, Nicolae Robu, care a ajuns la această concluzie văzând cum se mișcă lucrurile la nivel național. Robu a vorbit despre proiectele pe care municipalitatea le are în pregătire în vederea accesării unor fonduri europene.

„Noi am depus deja unele proiecte pe Programul Operațional Regional, dar prea puține axe sunt deschise. Lucrurile nu merg deloc bine, cum – de altfel – nu au mers nici în perioada 2007-2014. Tuturor instituțiilor care vor avea proiecte aprobate le va fi greu să se încadreze în termenele finale și probabil că se va obține, din nou, o prelungire pentru România.

Pe de o parte e bine, dar e și păgubos. Exercițiul se cheamă 2004-2020. Suntem în 2017 și aproape patru ani s-au dus și nu am ajuns nici măcar în stadiul de a ni se aproba proiectele, pentru că banii vor veni după aceea. Or, se știe, pentru a intra pe teren trebuie licitații, care durează luni întregi. Se prefigurează că 2017 va fi un an cu o rată de absorbție foarte scăzută a fondurilor europene și nu pentru că nu ar fi interes, ci pentru că există o întârziere națională”, a explicat Nicolae Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns