ANOMALIE! La Timişoara, tramvaiele 4 și 10 circulă doar în tandem?

Mai multe trasee de transport în comun din Timişoara, deviate din cauza unor lucrări

Mai mulți timișoreni din zonele Matei Basarab, Bucovina și Circumvalațiunii ne-au sesizat asupra unei anomalii în circulația tramvaielor în cartierele lor. Pentru majoritatea celor care stau în această parte a orașului de pe Bega, tramvaiele 4 și 10 sunt singurele mijloace de transport pe care le au la dispoziție.

Oamenii s-au obișnuit chiar și cu frecvența lor, mai bine zis, cu raritatea lor, observând că tramvaiul 4 vine o dată la 15-25 de minute, iar cel cu numărul 10, la 20-40 de minute.

Până la urmă, nu ar fi o problemă, atâtea tramvaie avem, atâtea folosim. Modul în care circulă, însă, îi deranjează pe cei care așteaptă legătura cu restul orașului, pentru că se pare că vatmanii de pe 4 și 10 nu pot umbla decât în tandem, adică la două-trei minute unul după celălalt, lăsând goluri în circulație și o mulțime de oameni așteptând prin stații.

Dacă ar circula pe rând, ar însemna că pe traseul de pe Calea Torontalului și până în Piața 700 ar putea trece, la fiecare aproximativ zece minute, câte un tramvai, ceea ce ar reduce timpul de așteptare și ar face serviciile RATT mai apreciate.

Dar, în pofida sesizărilor venite de la cetățeni, se pare că nu se reușește aplicarea acestei soluții, iar beneficiarii transportului în comun nu înțeleg de ce.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Alin 17 ianuarie 2016
Beneficiarii transportului in comun de pe Torontal au la dispozitie si linia E1 autobuz expres cu orar fix si linia 18 troleibuz. Beneficiarii transportului in comun din Circumvalatiunii au la dispozitie si linia 14 troleibuz m14 troleibuz, plus E1 si 18. Beneficiarii transportului in comun de pe Gh lazar si Bucovina au la dispozitie si linia 13 autobuz....solutii sunt dar e mai simplu sa ne plangem.... Cine se grabeste mult ia taxiul...si oricum la 2 lei biletul si 99 % pomeni gratuite de la primarie...nu poti avea pretentia unui transport metropolitan la nivelul celui din Viena.