La Timișoara se dau amenzi usturătoare celor care abandonează deșeurile la întâmplare

Polițiștii locali au continuat să acționeze pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, formând rampe clandestine de gunoi. Pe lângă măsurile luate ca urmare a supravegherii video în locațiile cunoscute ca depozite de resturi, recent au fost aplicate, pentru abandonarea de gunoaie pe domeniul public un număr de 60 de amenzi, conform HCL 371/2007, care prevede sancțiuni între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.

CITEȘTE ȘI: O fată de 16 ani, din Timiș, este de negăsit. Poliția face apel la cei care știu ceva de soarta ei

Pe linie de rampe clandestine de deșeuri, polițiștii locali au surprins și sancționat mai multe persoane depistate abandonând deșeuri în locații precum str. Miorița, Rusu Șirianu, Aleea Cristalului. De asemenea, o firmă care funcționează pe Bd. Vasile Pârvan a fost sancționată atât pentru depozitarea de deșeuri cât și pentru nerespectarea prevederilor privind colectarea selectivă a resturilor, cu două amenzi în valoare de 5.000 lei.

Pe de altă parte, un real sprijin vine și din partea cetățenilor care numai luna trecută au reclamat 146 de probleme pe linie de mediu și abandon de deșeuri pe raza municipiului. În funcție de situație, fie s-a luat măsura sancționării, fie s-a trecut la ridicarea resturilor. Cetățenii pot sesiza în continuare astfel de nereguli la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe adresa de email [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns